Édesanyaként vérlázítónak tartom a helyzetet

2022. november 23. 12:43

A társadalmi ollónk olyan végletesen nyílik ki, amire Európában nem, csak leginkább dél-amerikai országokban tapasztalható.

2022. november 23. 12:43
null
Bősz Anett
Facebook

„Ismét eltelt egy újabb közoktatás napja a kormányzat hozzáállásának megváltozása nélkül.

Hónapok óta tüntetnek a tanárok és a tanáraikért és joggal a jövőjükért aggódó diákok a legkisebb magyar településeken, a vidéki városokban, a nagyvárosokban és Budapesten is azért, hogy a magyar kormány javítson az oktatásban kialakult kritikus helyzeten. Édesanyaként vérlázítónak tartom a helyzetet, hiszen ha ma nincs változás, a gyermekemet nem lesz, aki tanítsa. Pontosabban, az történik majd velünk, mint középosztálytól kezdődően a társadalmi csoportokkal: elkezdjük megvásárolni az oktatási rendszer mellé a kiegészítő szolgáltatásokat, hogy európai viszonylatban se maradjon el a gyermekünk.

Politikusként azonban napról napra nő bennem a tettvágy, hogy változtassak a kialakult helyzeten, mert ha nem tesszük, a társadalmi ollónk olyan végletesen nyílik ki, amire Európában nem, csak leginkább dél-amerikai országokban tapasztalható. Tényleg ezt akarjuk?

Nem mehet tovább, hogy a kormány számára fontosabbak a rövidtávú politikai célok, mint a gyerekeink!

Nem mehet tovább, hogy a kormány számára fontosabb a saját barátainak és üzletfeleinek gyarapodása, mint az, hogy befűtsük az iskolákat és az óvodákat!

Nem mehet tovább, hogy a kormány a gyerekeinken spórol, hogy egy sor iskolában már nem tudják biztosítani a meleg étkeztetést!

És nem mehet tovább, hogy a szemünkbe hazudnak minderről!

A közoktatás napja – a kormány részéről – idén is a hiányról szólt: a megbecsülés, a támogatás, a gondoskodás hiányáról.

Természetesen a magyar tanárok, a magyar családok erejükhöz mérten kipótolják a hiányokat, de ez nem az ő feladatuk volna. Aki az oktatásba nem fektet be, 100 évre állítja pályára az országot, negatív rekordokba taszítva ezzel mindenkit, aki valamilyen módon nem menti ki magát a gyalázatosan elhanyagolt állami intézményrendszerekből.”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2023. január 22. 20:40
Ez vajon mikor igazol le a dékába?
5m007h 0p3ra70r
2023. január 21. 20:17
"Hónapok óta tüntetnek a tanárok és a tanáraikért és joggal a jövőjükért aggódó diákok a legkisebb magyar településeken" Majd szólok a szomszéd falvakban - csak hogy mindenki tudjon róla - hogy a butaprosti lotyó üzeni hogy hónapok óta tüntetnek a gyerekeink a tanáraikkal.
békalepcse
2023. január 21. 19:43
Szegény gyerekek. Ilyen anya mellett felnőni... A józan gondolkodás minimuma sem jutott ennek a buta tyúknak.
Krupp Skya
2022. november 24. 06:28
Édesanyaként mit érezhetett Nagy Imre édesanyja amikor a fiát felkasztottátok És mint érezhetett Klára néni édesanyja amikor a papa bejelentette, hogy sikerült.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!