Kis lépés Párizs felé - bemelegített a britek ellen női kézilabda-válogatottunk

2024. április 11. 16:53

Egy híján 50 lőtt gól, messzemenő következtetést ebből nem szabad levonni. A beugró kiscsapat ellen kezdte meg a szereplését az olimpiai selejtezőtornán Golovin Vlagyimir csapata Debrecenben.

2024. április 11. 16:53

Nyitókép: Nemzeti Sport/Nagy Gábor

***

Drámai körülmények között harcolta ki a kvalifikációs tornán való szereplés lehetőségét a decemberi világbajnokságon Magyarország, amely nagy hátrányból fordított Horvátország ellen (23-22) a csoportkör utolsó fordulójában, s ezzel – bár a negyeddöntőbe nem került be – összesítésben a 10. pozícióban végzett. A sportvezetés ezek után lépett, s mind a női, mind a férfi kvótákról döntő viadal rendezését megpályázta, s meg is nyerte. A férfiak Tatabányán ki is harcolták a párizsi repülőjegyeket, ezen a héten a hölgyeken a sor, hogy kövessék őket. Sorrendben: Nagy-Britannia, Svédország és Japán a mieink ellenfele, az első két helyezett jut ki az olimpiára.

Ezt is ajánljuk a témában

Sötét ló

Kedden derült ki, hogy az Afrikát képviselő Kamerun nem vesz részt a tornán, s helyette a nemzetközi szövetség nem mondjuk a román-horvát kettősből választott, hanem a világversenyen soha nem szereplő (kivéve rendezőként a londoni olimpián) Nagy-Britanniát kérte fel az indulásra. Nem sok idő és információ állt Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány és stábja rendelkezésre.

„A junior és felnőtt edző ugyanaz a személy náluk, de friss felvételünk nem volt róluk, a felnőttválogatottról csak kétéves.. Nem szabad lenézni őket, a saját játékunkat kell játszanunk, szeretnénk sok könnyű gólt lőni, és sokat cserélve pihentetni a kulcsjátékosokat” – fogalmazott a mérkőzés előtt a magyar szakvezető.

Gólparádé

A várakozásai valóra váltak, átrohant a csapat a fiatal ellenfélen. A jobbszélső Győri-Lukács Viktória kevesebb mint másfél perc alatt triplázott, volt lerohanás gólja is. Állva hagytuk a briteket: 4-1, 9-2, majd Kuczora Csenge betöréses találatával 10-2 a 14. percben. Kicsit alábbhagyott a koncentráció, hetest is hibáztunk, Mia Davis harmadszor köszönt be, s 10-5-re szépített a vendégcsapat. Debreceni-Klivinyi Kinga vezérletével újra belendültünk, 

a 21. percben a csere-szélső Faluvégi Dorottya góljával „számoltunk” tízet a riválisra (15-5), 

a 27.-ben Kuczora révén lett közte 15 (21-6), a félidőben tizennyolccal vezettünk: 24-6.

A cserék is hozzátettek

A folytatásra kapust is cserélt (Szemery Zsófia helyett Janurik Kinga) a szövetségi kapitány, Klujber Katrin alig öt perc alatt 20-ra kerekítette a különbséget (27-7). Telesen szétestek a britek, akik támadásban bevállalták a 7 a 6 elleni játékot, de kaotikussá, komikussá vált, és sorra lőttük az üres kapus, egész pályás gólokat (34-8). Időkérés után is maradtak ennél a felállásnál támadásban, mi pedig ismét sokat cseréltünk, pihentettünk. Ezzel együtt is harminc gól fölé tornáztuk a differenciát, ami erősen megkérdőjelezi a mérkőzés komolyságát. Kereken 30 labdát adtak el a britek!

A végeredmény: Magyarország – Nagy Britannia 49-11. Ezt a meccset gyorsan el kell felejteni, s tiszta lappal és fejjel kell pályára lépni pénteken a vb. 4. svédek ellen, s a vélhetően a kvótáról döntő vasárnapi, japánok elleni találkozón.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­­­A­ ­d­ö­­­g­­­ö­s­ ­l­á­­­n­y­­­o­­­k­­­ ­­­v­­á­r­­n­­­a­k­­­ ­­­r­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
istvanpeter
2024. április 12. 09:56
Jó, de Nagy-Britannia csak valami tévedés folytán került ide, ami lehet egy szép kirándulás azonban némi megaláztatássalis jár. Szomorú voltam és sajnáltam a szegény kedves kis brit hölgyeket és lányokat.
Tommaso
2024. április 12. 09:43
De kár hogy magyarnak vallod magad, Rohadék Rodolfo. Mert sokat rontasz az átlag magyar IQ-n. Soha nem A TÉMRÓL irsz, ez nálad valami beteges agybaj lehet.
Tommaso
2024. április 12. 09:40
"Japán meglepte Svédországot, a magyarok pénteken nem juthatnak ki az olimpiára", irta a magát nemzethynek hazudó magyarellenes Magyar Nemzet cimet méltatlanul viselő szennylap. Ez nem igaz. Ez SEM igaz. Ugyanis ha nagy gólkülönbséggel vernénk meg Svédországot, akkor már pénteken olimpiai résztvevők lehetnénk. Persze az a valószinű, hogy a kijutás vasárnap dől el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!