Orosz szállító robotok az amerikai kampuszokon

2021. július 27. 08:56

A Yandex orosz technológia vállalat és az amerikai Grubhub kiszállító cég együttműködéséből született meg az önvezető kézbesítő robot, amelyet az Egyesült Államok 250 egyetemi kampuszán fognak alkalmazni.

2021. július 27. 08:56
null

A kezdeményezés azzal a céllal indult el, hogy egy újabb szintre emeljék az önvezető technológiák aktív kereskedelmi hasznosítását. Továbbá fontos szempont volt még az ételkiszállítás minőségének javítása az egyetemi hallgatók számára, ugyanis a Yandex robotjai könnyedén elérik a kampuszok olyan részeit is, amelyeket a járművek nem tudnak megközelíteni, így csökkentve a kiszállítási időt.

De nem az Egyesült Államok az egyetlen, ahol a Yandex jelen van; több európai országban is működik, Finnországban és a balti államokban, ahol főként taxiszolgáltatással foglalkoznak. Az idei évben pedig tovább szeretne terjeszkedni a cég Franciaországba és Londonba gyors éttermi-kiszállítási szolgáltatásaival.

A cikk szerzője Krakkai Alexandra.
 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
monuskaroly
2021. október 07. 18:44
Mi a faszért nem költözöl ki az USA-ba? Közelebb lehetnél a demokráciához és a Pfízerhez is.
Nehidd El
2021. augusztus 11. 23:32
Fel kellene ajánlani nekik a magyar állam, pl. a TEK segítségét, hogy megvédjük őket az orosz térfoglalástól.
röviden
2021. augusztus 11. 23:31
A Yandex tudvalvőleg a SzFR fedőcége. Ezek a robotok trójai falovak. Az oroszok valós időben fognak mindent tudni a progresszió fellevárairól.:)
eresgé
2021. augusztus 11. 23:31
Jajj mi lesz most?! Nem elég, hogy Sziliciumvölgy tele van orosz fejlesztőkkel, napi szinten törnek zúznak fel s alá az orosz hekkerek most Putyin a terminátoraival egyenesen a liberális agymosodákat vette célba .. Bájdenapó segicccs !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!