Biden tanácsadója belebegtette: ekkor jöhet az újabb ukrán ellentámadás

2024. május 06. 07:36

Az új segélycsomag már megvan, most Ukrajnán a sor Jake Sullivan szerint.

2024. május 06. 07:36
null

Nyitókép: Jonathan Nackstrand / AFP. Illusztráció.

A közelmúltban megszavazott 61 milliárd dolláros segélycsomaggal Ukrajna feltartóztathatja az oroszokat 2024-ben Biden nemzetbiztonsági tanácsadója szerint, ám 

2025-ben ellentámadásba lendülhet, és visszaszerezheti az Oroszország által elvett területeket”

– vélekedett Jake Sullivan a Financial Timesnak. 

A lap hozzáteszi: Sullivan szavai egyértelműen bemutatják, a Fehér Ház milyen mederbe szeretné terelni a konfliktust, ha Joe Bident újraválasztják novemberben. Egy esetleges 2025-ös ellentámadás nagyban függne az amerikai Kongresszus és a Fehér Ház segítségétől. Hozzáteszik: Donald Trump ezzel szemben inkább a konfliktus gyors lezárására, és egy tárgyalás kikényszerítésére törekszik. Maga az ukrán vezetés egyébként abban reménykedik, hogy jövőre képesek lehetnek fordulatot hozni a harcokban. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falcatus-2
2024. május 06. 11:32
obakapimaki>>>falcatus-2 2024. május 06. 08:40 Ezeket ne állítsd tények elé! Lefagynak és maradandó károsodást szenvednek...😁 nem fagynak le. A tények abszolút nem zavarják őket. Egyik fülükön be, a másikon meg ki. Egy dolog zavarja őket, ha látják, hogy nem tudnak maguk alá gyűrni bennünket. Marad nekik a permanens uszítás, rágalmazás, manipulatív hazugságok, provokatív gyűlöletkeltés. Ezért vannak itt. Ezzel tartják életben magukat, ez a napi életelixírjük.
Dixtroy
2024. május 06. 09:58
Szóval valahol megint kurvára elpicsázták ukkantyúkat és most kérnek még pénzt.
Stingary76
2024. május 06. 09:53
Legutóbb se jött össze belőle semmi, most meg már még rosszabb helyzetben vannak.. 2025? Ellentámadás? Ugyan már..
remi
2024. május 06. 09:52
A háború első 2 évében usákia 52 (talán) "csomagban" 170 milliárd dollárt költött banderisztánra. Ergo felmerül a kérdés, miből gondolják, hogy ez a mostani 61 milliárdos "csomag" egyáltalán akár az elnökválasztásig elég lesz, beleszámítva pl. azt, hogy az izráél által kiselejtezett 5 patriot üteget (1 milliárd dodó/db) mindet oda akarják küldeni, most rögtön (igaz ebből 2 milliárd dodót eleve a "német" adófizetők állnak, mert 2 üteg mürkülisztán tulajdona) és ezeket az ütegeket olyan rakéták ezreivel kell ellátni, amiknek a friss ára 4,1 millió dodó/db, eddig tartunk 10 milliárd dodó körül, valamint az egyáltalán legyártott (2008 óta nincs gyártásban) ~3500 db ATACMS közül legalább 1000 körül odaszállítanak, ezek újabb milliárdok. Ezen túlmenőleg a háttérben usákia erős nyomást fejt ki banderisztánra a sorozás felpörgetése okán, ami pedig már most is akadozik, viszont a balti csivavák és a polyákok után mürkülisztán is kezd hajlandó lenni a katonaköteles hohol férfiak deportálására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!