Évekig eltarthat még az ukrán-orosz háború a szakértő szerint

2024. március 18. 19:42

Michael Clarke elemző szerint az Orosz Föderáció 2024-ben szeretne minél többet elérni.

2024. március 18. 19:42

Nyitókép: OZAN KOSE/AFP

***

Az elemző szerint az oroszoknak nem sikerült elzárniuk Ukrajna tengeri útvonalát a Fekete-tengerről a Földközi-tengerre, ezért támadják aktívan Odesszát és Csernomorszkot – olvasható a Focuson.

Ezért az oroszok úgy gondolják, hogy az év végéig több területet megszerezhetnek. De 2025-re, ha Ukrajna túléli az évet, a hadiipara jobb állapotban lesz. Az oroszok 2025 tavaszáig nem lesznek képesek nagyobb támadást indítani Ukrajna ellen, ezért 2024-ben megpróbálnak majd minél többet tenni”

mondta. 

Clarke azt állítja, elképzelhető, hogy az oroszok korábban megpróbálták megölni Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt. Megjegyezte, hogy nem tartja vissza őket az sem, ha egy esetleges támadás során a görög miniszterelnök is életét veszítené. Clarke szerint ha Ukrajnában megölnének egy NATO-képviselőt, az nem vezetne azonnali megtorláshoz, de feloldana számos korábbi tilalmat az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokra. A szakértő úgy véli, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök úgy értékel, hogy a gázai háború és az Ukrajnának nyújtott nyugati segélyek csökkenése előnyökhöz juttaja Oroszországot.

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:20
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­ö­­­g­­­ö­s­ ­­l­­á­­­n­­y­­­o­­­k­­ ­­­v­­­á­­­r­­­n­a­k­ ­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
atti64
2024. március 19. 13:01
MÉG EZT A PATKÁNY LE NEM LÖVI VALAKI ADDIG FOG TARTANI SAJNOS!!!!!!!!!!!!!!!!
EnergiatakarékasiKároly
2024. március 19. 09:23
Az ilyeneket érdemes lementeni majd egy-két év múlva visszanézni (lásd sRácz Bandi szakértéseit) és megjegyezni a szerző nevét, hogy a következő cikkét már ne kelljen elolvasni mivel felesleges és elkönyvelni egy félkegyelműnek ...
Lilyana2
2024. március 19. 08:58
Pedig elég lenne csak lefejezni azt a néhány barmot!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!