Obama jótékonykodik

2010. március 12. 12:11

Tíz szervezet között osztja szét az amerikai elnök a Nobel-békedíjával együtt kapott 1,4 millió dollárt. Barack Obama támogatja a sebesült katonák családtagjait és a haiti földrengés túlélőit gondozó, valamint hátrányos helyzetűek iskoláztatását támogató alapítványokat is - jelentette be a washingtoni Fehér Ház.

2010. március 12. 12:11
A legnagyobb összeget, 250 ezer dollárt a Fisher House alapítvány kapja, amely kórházban ápolt sebesült katonák családtagjainak viseli gondját. Az elnök kétszázezer dollárt utal a két előde, George Bush és Bill Clinton által a haiti földrengés károsultjainak javára létrehozott alapítványnak.

Fejenként 125 ezer dollárt kap továbbá hat olyan alapítvány, amely hátrányos helyzetű - főként az afroamerikai, spanyol ajkú és amerikai indián közösségből kikerülő - fiatalok amerikai felsőfokú képzését és az odáig történő eljutást támogatja.

Százezer-százezer dollárt adományoz továbbá Obama az AfriCare alapítványnak és a Közép-Ázsia Intézetnek is. Az előbbi AIDS elleni és közegészségügyi, mezőgazdasági és vízkészletfejlesztési programokat támogat huszonöt afrikai országban, utóbbi pedig a közoktatást támogatja Afganisztán és Pakisztán távol eső vidéki körzeteiben.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!