Mi történik a Boeing körül? – újabb szivárogtató vesztette életét

2024. május 02. 20:09

Joshua Dean állítólag egészséges volt egészen két héttel ez előttig.

2024. május 02. 20:09

Nyitókép: Jason Redmond / AFP

A Seattle Times jelentése szerint kedd reggel egy másik Boeing-szivárogtató is életét vesztette. A 45 éves Joshua Dean, a Spirit AeroSystems korábbi minőségellenőre egy gyorsan lefolyó rejtélyes fertőzés következtében hunyt el. 

Dean állítólag egészséges volt egészen két héttel ez előttig, amikor kórházba került. A tüdőgyulladás végzett vele, melyet influenzavírus és kórházi kórokozók okozhattak.

Dean korábban azt állította, hogy a Spirit AeroSystems vezetése figyelmen kívül hagyta a Boeing 737 MAX gyártási hibáit. Perelni kezdett és panaszt tett a Szövetségi Légiközlekedési Hatóságnál is. A Spirit 2023 áprilisában elbocsátotta Deant, aki a Munkaügyi Minisztériumhoz fordult, és azt állította, hogy bosszúból rúgták ki, mert nyilvánosság elé állt a repülésbiztonsági aggályaival. Március közepén épp bírósági tárgyalása előtt találták holtan John Barnettet, a Boeing egy korábbi minőségellenőrét, aki nyilvánosságra hozta a repülőgépgyártó óriáscég belső hiányosságait, súlyos biztonsági szabálysértéseit.

John Barnett 32 évig dolgozott a Boeingnél, egészen 2017-es nyugdíjazásáig. A 62 éves férfi halála előtti napokban még tanúskodott a cég ellen indított perében, és épp egy újabb tárgyalásra készült, amikor március 9-én állítólag öngyilkos lett saját kocsijában.

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. május 04. 18:14
A cia gyilkol. A mélyállam az usa állam.
Janika50
2024. május 04. 07:36
A zOrbán tette, meg a Putyin, meg az Észak-Koreaiak és el ne feletkezzünk meg az Iránról. 5-6 éve még a venezuelai szálak is bizonyitottak lennének. Az eset hűen bizonyitja, milyen erkölcsi szinten áll a szabadság hazája, az amerikai álom megtestesitője. Az amerikai közélethez képest a sziciliai maffia vallásos nőegylet. Azt az állam szövetséget mindig a gátlástalanság, az erőszak, a rablás jellemezte. Még a nyelvüket is rabolták.
Spiritmonger
2024. május 03. 22:47
A Boeingnél nem szeretik az árulókat. Nem várnak a karmára, kezükbe vették a megtorlást.
Korn
2024. május 03. 06:59
orbánputyin!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!