Egyedülálló különórák az interneten

2017. február 28. 12:21

Egy előremutató, eddig egyedülálló kezdeményezés indult el egy budapesti középiskola diákjai és a négyszáz fős Gilvánfa részvételével.

2017. február 28. 12:21

A budapesti ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium diákjai együtt tanulhatnak a több száz kilométerre élő, ormánsági település kiválasztottjaival. A programban minden diák kapott egy tabletet - a Telenor és a Microsoft jóvoltából -, amelyen egy külön ilyen célra fejlesztett alkalmazás, a Skype for classroom, segíti a diákokat a közös tanulásban. Az iskolákban mentortanárok koordinálják a történéseket. Ősszel, a program indulásakor a budapesti gyerekek ellátogattak Gilvánfára, ahol kétnapos tréningen vehettek részt a falubeliekkel, ott érzékenyítő foglalkozásokat tartottak nekik, megismerkedhettek tanulópárjukkal.

A kezdeti technikai nehézségeket kivéve, remekül működik a program, minden résztvevő szerint. A tanárok segítettek kidolgozni a szabályokat, így zökkenőmentes lehet az együttműködés (például, a diákoknak heti egy alkalmat találniuk kell a közös tanulásra, a megbeszélt időpontokat tartani kell, előre kell tanulni és készülni).

A gilvánfai Nyitott Ház Tanoda és Közösségi Ház vezetője, Ambrus László szerint ez a program nagyon fontos része lehet a hátrányos helyzetű gyerekek integrálásának, sokaknak például ez a lehetőség az egyetlen motiváció a tanulásra. A támogatók ígérete szerint a legjobb tanulók, akik szorgalmasan teljesítenek, megkapják ajándékba az általuk használt eszközt. Tervben van a baranyai diákok Budapestre látogatása és záró programként egy nyári tábor is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!