Az Erdélyi Magyar Filozófiai Társaság is kiállt a tüntető pedagógusok mellett

2022. október 20. 13:35

„Csakis a felelősségteljesen végzett oktató-nevelő munka teremtheti meg a társadalomban a biztos alapokon kibontakozó tudás készségét” – írták.

2022. október 20. 13:35
null

A Magyar Filozófiai Társaság után az Erdélyi Magyar Filozófiai Társaság is nyilatkozatot adott ki a tanársztrájkról. Mint írták, „csatlakozva a Magyar Filozófiai Társaság szolidaritási nyilatkozatához, az Erdélyi Magyar Filozófiai Társaság is közösséget vállal a Magyarországon elemi lét- és munkafeltételeikért kiálló tanárokkal.”

Hozzátették, hogy aggasztónak találják a tanárok helyzetét, különösképpen a tiltakozó tanárok elbocsájtását, és a tanárok sztrájkjogának korlátozását. „Úgy gondoljuk, hogy csakis a felelősségteljes és hatalmi beavatkozástól mentesen végzett oktató-nevelő munka teremtheti meg a társadalomban a biztos alapokon kibontakozó tudás és az öntudatos állampolgári tevékenység készségét” – szögezték le. 

– tették hozzá a nyilatkozatukban. „Számunkra sem közömbös a tanári jogok, a tanári életpálya és a magyar nyelvű közoktatás sorsának az alakulása. Meggyőződésünk, hogy a magyarországi középiskolai tanárok anyagi és társadalmi megbecsülésért, és demokratikus jogaik gyakorlásáért indított mozgalma nemcsak a demokratikus közállapotokért való bátor kiállás, hanem olyan tudatos és felelősségteljes magatartás is, amely nélkül egyetlen társadalom sem boldogulhat.”

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2022. október 20. 21:08
Több a filozófus, mint a fóka...
amca
2022. október 20. 18:44
Megsúgom kedves erdélyi moschlék. Tanulni akarok-mondod. Tanulj.!! Gutenberg 1444 anno feltalálta a buchot. Után atövven, a CDt,dwdt, uttut, hangoskönyvet ha lusta vagy olvasni. Internet, Pc Okos telo. Látom ezek még nem jutottak el Erdélybe,tschoróóóókám.
Sany Xepi
2022. október 20. 15:54
Én is kiállok a Romániában tanító tanárok mellett. Ez így kurva egyszerű és kényelmes.
csulak
2022. október 20. 15:34
a GSoros halozat mukodesben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!