Első fokon pert vesztett Tatabánya DK-s polgármestere

2022. április 29. 11:55

A bíróság annak a kilépett DK-s képviselőnek adott igazat, aki korábban azt mondta: „vállalhatatlanná vált a közös munka” a polgármesterrel.

2022. április 29. 11:55
null

Hoffer Dávid tatabányai képviselő esetéről mi is beszámoltunk. Hoffer többek között fenyegetőzésről, demokrata szavakba öltöztetett diktatórikus módszerekről, alkalmatlanságról beszélt a tatabányai közgyűlésben. Elmondása szerint a DK alelnökétől, Varju Lászlótól is kapott telefont, ahol Varju gyakorlatilag ultimátumot adott Hoffernek, és azt mondta:

Na és? Neked az a dolgod, hogy úgy szavazz, ahogy a pártelnököd mondja! Tudunk együtt dolgozni, vagy nem?”

Részleteket IDE KATTINTVA olvashat. 

Széteső ellenzéki együttműködés

A helyzet addig eszkalálódott, amíg felbomlott az ellenzéki együttműködés a megyeszékhelyen. Tatabánya közgyűlésében azelőtt 9 tagú volt az ellenzéki pártok frakciója, Összefogás Tatabányáért néven. A csoport korábban többször a város vezetője ellen szavazott, egy ügyben pedig szavazataikkal kétszer is döntése visszavonására kényszerítették. 

Az Összefogás Tatabányáért tagjai közül hárman léptek ki, Szücsné Posztovics Ilona polgármester új frakciót alakított, így jelentős kisebbségbe került a 18 tagú testületben.

Feljelentés

Szücsné rágalmazás miatt feljelentést tett Hoffer Dávid ellen, úgy kommentálva az ügyet: „úgy tűnik, a Fidesz hálója erősebb volt, mint gondoltuk, és egy fiatal, tapasztalatlan képviselő is fennakadt rajta”.

Hoffer Dávid pénteken közösségi oldalán jelezte: a bíróság első fokon neki adott igazat. „A bíróság kimondta: Szücsné alaptalanul vádolt. Ártatlan vagyok az ügyben!” – fogalmazott bejegyzésében.

Most már csak az van hátra, hogy a polgármester ugyanolyan nagy nyilvánosság előtt bocsánatot kér, mint amilyen nagy nyilvánosság előtt hazugnak nevezett. Ez a minimum!”

– hangsúlyozta, de azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a polgármester másodfokra viszi az ügyet. 

Nyitóképen: Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya DK-s polgármestere. Forrás: Facebook

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Horst_Tappert
2022. április 29. 13:30
Varju gyakorlatilag ultimátumot adott Hoffernek, és azt mondta: "Na és? Neked az a dolgod, hogy úgy szavazz, ahogy a pártelnököd mondja! Tudunk együtt dolgozni, vagy nem?" Nagyon remélem, hogy látunk mi még karón Varjut...
Vakfolt
2022. április 29. 13:26
Hoffer Dávid.. az a buzi abarátok köztből?
khomeini
2022. április 29. 13:20
Csak rá kell nézni erre a nőre: hogy lehet egy ilyet megválasztani polgármesternek?
pitypang1125
2022. április 29. 13:06
A függetlenként induló, ráadásúl nem is tatabányai polgármester, aki DK-s. Barom tatabányaiak meg jól megválasztották. ( tisztelet a kivételnek) Isszák is a levét, mert a város egyre inkább kezd egy működésképtelen pöcegödörhöz hasónlítani, akár csak a főváros. Még futnak az előző vezetés által elindított fejlesztések, azt annyi. Tatabánya elbukott 4 évet, ökör módon, és teljesen feleslegesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!