India, fűszoknyás lányok, vizitdíj – íme Márki-Zay Péter elképzelése az egészségügyről

2022. február 10. 13:21

A baloldal miniszterelnök-jelöltje az elmúlt hónapokban sorra tette a szürreális megjegyzéseket az egészségüggyel kapcsolatban. Összegyűjtöttük a legemlékezetesebbeket!

2022. február 10. 13:21
null

A közelmúltban Márki-Zay Péter, az egyesült baloldal miniszterelnök-jelöltje több alkalommal is beszélt egészségügyről kapcsolatos elképzeléseiről. 

„Hiba volt kiírni a népszavazást a vizitdíjról”

Márki-Zay egy korábbi Facebook-videón azt mondja, hogy a 2008-as, Fidesz által kezdeményezett szociális népszavazást – ahol hatalmas többséggel leszavazták a magyarok a fizetős egészségügyet – ki sem lehetett volna írni, mert a költségvetést érintette (ez nem igaz, hiszen csak a költségvetési bevételek elköltéséről nem lehet népszavazást kiírni).

„Emlékeznek még arra, amikor a Gyurcsány-kormány megbuktatásában az egyik jelentős lépés a Fidesz részéről, az egy (...) adózási kérdésben kiírt népszavazás volt, amit az akkori Alkotmánybíróság (AB) átengedett egészen furcsa és meglepő módon. Ugye ilyet kultúrországokban nem lehet" – fogalmazott.

A baloldali jelölt vizitdíjjal kapcsolatos kijelentéseit ide kattintva olvashatja.

„Nincs ingyenes egészségügy, ez egy illúzió”

Márki-Zay többször is hitet tett amellett, hogy piaci alapokra helyezné az egészségügyet. „A szomorú igazság az, hogy minden üzlet. Álszentség lenne azt mondani, hogy az egészségügy nem üzlet.

Őszintén szólva én nyugodtabb vagyok, ha az egészségügy üzlet, minthogyha nem üzlet

– fogalmazott a miniszterelnök-jelölt. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Fűszoknyás lányok és mojitók

A fizetős egészségügy mellett igen sajátos érveket is felsorakoztatott Márki-Zay, legemlékezetesebb megnyilvánulása például az volt, hogy 

ha kell, akkor fűszoknyás lányok mojitót szolgálnak föl, hogyha valakinek a biztosítása vagy a saját pénztárcája azt is fedezi”.

Álláspontja szerint többek között ilyen előnyökkel járhatna, ha bizonyos egészségügyi szolgáltatásokat magánszolgáltatóknak szervezne ki az állam. Erről itt olvashat bővebben.

Szemműtét? Irány India! 

A baloldal miniszterelnök-jelöltje egy december 15-én tartott fórumon érdekes okfejtésbe kezdett az egészségügy kapcsán: „vannak olyan speciális kezelések, amit önök nem akarják, hogy Makóra vigyék önöket. Az amerikaiak a szemműtétek bizonyos fajtájára, ami a zöldhályoghoz hasonlóan nagyon ritka szembetegségek, inkább

az amerikai biztosító is azt mondja, hogy menjen el, adok egy repülőjegyet, menjen el Indiába”

– hozta fel az amerikai példát Márki-Zay Péter az eseményen.

„Én azt gondolom például, ha már szemészetet mondtam, a legtöbb szemészeti beavatkozás az nem egy sürgősségi beavatkozás, menjenek oda, ahol a profik vannak” – tette hozzá Márki-Zay Péter. Erről ide kattintva olvashat részletesebben.

„A szüléshez nem kell orvos”

Emlékezetes megszólalása volt Márki-Zay Péternek az is, amikor a szülésről értekezett Kiszomborban, egy tavaly decemberi fórumon A miniszterelnök-jelölt azt hangoztatta, hogy a szüléshez nem kell orvos, mivel az „nem betegség”. Annak ellenére, hogy a szakértők szerint  azorvos nélkül lefolytatott szülés nagyon kockázatos, számos előre nem látható komplikáció adódhat, Márki-Zay úgy fogalmazott, hogy „a szülészet az egy speciális ágazat, a feleségem sokáig foglalkozott vele, úgyhogy nagy rálátásom van, és hét gyermek születésénél magam is ott voltam”. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2022. február 10. 16:45
Maky hülye mint a segg. Nincs ebben semmi újdonság.
Dezsőke
2022. február 10. 16:28
KÖPŐ PETI BRILLIROZIK
Jason Bourne
2022. február 10. 14:35
„vannak olyan speciális kezelések, amit önök nem akarják, hogy Makóra vigyék önöket. Az amerikaiak a szemműtétek bizonyos fajtájára, ami a zöldhályoghoz hasonlóan nagyon ritka szembetegségek, inkább az amerikai biztosító is azt mondja, hogy menjen el, adok egy repülőjegyet, menjen el Indiába” Zagyvaság, értelmetlen handabanda. Egy politikusnál enyhén szólva nem előnyös, ha nem tud a szavakkal bánni és össze-vissza beszél. Az a katyvasz, ami folyamatosan kijön a száján tükrözi a fejében lévő káoszt.
Pierre
2022. február 10. 14:32
dolgozzatok, NER-patkanyok! Ma reggel meg nem publikaltatok karaktergyilkos hecckampany-cikket MZ-rol. Ki lesztek baszva a kurva anyatokba, ha ellazsaljatok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!