Így nézett ki a székesfehérvári Nagyboldogasszony-bazilika

2021. március 21. 15:15

Elkészült a királyi bazilika építészeti arculatának és – a történelem során – változásainak bemutatása 3D grafika segítségével.

2021. március 21. 15:15
null

A fenti animációt az elmúlt évtized régészeti- és kutatási eredményei, valamint a megjelent írások alapján készítették el, melyben bemutatják a királyi bazilika építészeti arculatát és – a történelem során – annak változásait is. Az alkotó a bemutatóval arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a királyi bazilika az idén 420 éve, hogy megkezdte (a Pipo torony felrobbanásával – 1601. szeptember) folyamatos pusztulását, hogy ezzel elérje napjaink sajnálatos „romkerti állapotát”.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Grünfeld Ráhelné
2021. március 21. 22:55
Ha a hívek akarják, dobják össze a pénz, vonja el tőlük a NAV. A drága betonból inkább bérházat kell építeni, a férfierőszak kisemmizett, interszekcionálisan afromagyar nőáldozatainak, menekültjeinek és gyermekeiknek. Valamint a döngölt padlón vegetáló indusmagyar gyerekeknek, akik meg a hungarista elit politikájának áldozatai.
Fenrir
2021. március 21. 21:54
Kellemetlen helyzetben vagyunk, mert mindenki tudja, mekkora jelentőségű építmény volt ez, és egyszerűen nem tudunk felnőni azokhoz az eszmékhez, amikben az építtetői hittek. Gyakorlatilag bármilyen emlékmű méltatlan lenne ide, a templomhoz meg nincs elég hit (meg a min.elnök úr is református). És milyen gyalázatos volt a templom végső pusztulása: "A templom északi oldalkápolnái használható állapotban maradtak, ezeket csak a XVIII. század végén, a püspöki palota építésekor bontották el." Ez sajnos a mi szégyenünk itt Fehérváron. De legalább ott van Esztergom.
Hannibal
2021. március 21. 19:13
Vissza kell építeni. Dupla haszon. Bosszantja a libernyákot, és lesz hol koronázni. :)
balbako_
2021. március 21. 18:43
Királyainkat itt koronázták, ide temették ha létezik történelmi emlékhely akkor ez az!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!