Sorra pusztulnak az USA méregdrága, 30 millió dolláros drónjai

2024. április 28. 08:06

Legutóbb pénteken lőttek le egy MQ-9-est, a tettesek vállalták a felelősséget.

2024. április 28. 08:06

Nyitókép: Wikipedia

Pénteken reggel az amerikai légierő egyik MQ-9-es drónja lezuhant Jemenben – közölte egy amerikai katonai tisztviselő a CBS szerint. Az Irán által támogatott húszi lázadók vállalták pénteken a felelősséget a drón lelövéséért. A portálon azt írják: a húszik november óta két másik MQ-9-est is lelőttek, mindkettőt Jemen partjainál. Az elsőt november elején, majd egy másikat februárban. 

A Kongresszusi Kutatószolgálat szerint minden egyes drón nagyjából 30 millió dollárba kerül.

A Jemen partjainál és Jemen felett repülő drónok részei az amerikai hadsereg azon erőfeszítéseinek, hogy segítsenek megvédeni a kereskedelmi és katonai hajókat a húszik folyamatos támadásaival szemben. Az Izrael és a Hamász közötti háború kitörése óta a húszik több mint 100 kereskedelmi vagy katonai hajót támadtak vagy fenyegettek meg a Vörös-tengeren vagy az Ádeni-öbölben. A húszik azt állítják, hogy támadásaikkal Izrael Hamász elleni háborúja és az Izraelnek nyújtott amerikai támogatás ellen tiltakoznak, de amerikai tisztviselők szerint a csoport által célba vett hajók közül soknak nincs köze Izraelhez.

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-81
2024. május 11. 22:56
🍓 ️ ­­­I­g­­a­­z­i n­­i­­m­f­­­o­m­á­­­n­­­i­á­­­k­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Beszélgető
2024. április 29. 05:08
Mondja, aki jobban tudja, hogy ez a drón csak nézgelődésre, max. cél megjelölésre használatos. Erősen túlárazottnak tűnik a 30 milcsi érte… Persze a birka amerikai választó bele sem gondol, hogy mennyi pénzét szórják el a katona bácsik a hadiüzem tulajdonos bácsikkal karöltve!!! Egy sima ágyú lövedék 5-8-szor kerül többe amerikában, mint kínában… Ez is egy Szárnyas kamera gps-el, jó drágán
blondiner
2024. április 28. 23:31
Minden gyártó próbálgatja a cuccait - hol az öbölnél, hol Ukrajnában. :D
orrban
2024. április 28. 15:28
Ideje megszórni az illibernyák fekákat, hogy érezzék a törődést:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!