Szili Katalin: Az őshonos kisebbség jogai nem tehetők zárójelbe

2018. július 23. 22:44

Egymillión aláírták a Minority SafePacket, amit az őshonos kisebbség jogainak érdekében Brüsszel sem tehet zárójelbe – mondta Szili Katalin Egerben, a Kárpát-medencei irodalomtanárok találkozójának megnyitóján.

2018. július 23. 22:44

Egymillión aláírták a Minority SafePacket, amit az őshonos kisebbség jogainak érdekében Brüsszel sem tehet zárójelbe – mondta Szili Katalin Egerben, a Kárpát-medencei irodalomtanárok találkozójának megnyitóján.

A miniszterelnöki megbízott úgy fogalmazott: köszönet jár mindazoknak, akik a Kárpát-medence valamennyi szegletében segítenek elsajátítani a tudást a magyarságunkról, akik azon munkálkodnak, hogy a fiatalok megismerjék az identitásunkat.

„Köszönet jár önöknek, mert sokat tesznek azért, hogy megőrizhessük identitásunkat, ami nem jelent mást, mint hogy a gyergyószentmiklósiak száz év múlva is elmondhassák, van magyar szó, magyarul álmodhassanak a Délvidéken és magyar szó lehessen a felvidéki templomokban” – mondta a miniszterelnöki megbízott.

Szili Katalin kijelentette: azt, hogy egymillión aláírták a Minority SafePacket az őshonos kisebbség jogainak érdekében, Brüsszelben sem tehetik zárójelbe. „Van még néhány hónapjuk, hogy tegyenek valami jót ennek a hatvanmilliós őshonos kisebbségi csoportnak az érdekében” – mondta.

Halzl József, a Rákóczi Szövetség tiszteletbeli elnöke úgy fogalmazott: az anyaország határokon átnyúló újraegyesítése a szövetség célja, amelynek a megvalósításában nagyon fontos szerepe van az ifjúság nevelésének, oktatásának. Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott szerint a Rákóczi Szövetségnek és az elkötelezett szervezőknek hála Egerben konferenciák, szakmai találkozók, csereprogramok valósulnak meg a magyar tannyelvű iskolák közreműködésével. 

Habis László (Fidesz-KDNP), a megyei jogú város polgármestere kifejtette: az anyaországi kormányzati politika egyik központi célja a határokon átívelő nemzetegyesítés, újraegyesítés. Eger ennek a folyamatnak akar gyakorlati terepet biztosítani a magyar-magyar nemzettestvéri, baráti és szakmai kapcsolatok erősítésével – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2018. július 24. 07:37
Az Eu. mai vezetői számára egy deviáns szexuális magatartás megbecsülése fontosabb, mint az 1000 éve lakóhelyükön élő népcsoportok jogai! A deviáns olyan szép.......
balbako_
2018. július 24. 05:06
De nem ám! Az egész rohadt EU a kannibálok jogain csámcsog, miközben az európai kisebbségek jogait lábbal tiporják!
gonterl
2018. július 24. 04:04
A cigányokat tekinthetjük-e őshonos kisebbségnek? Vannak-e olyan jogai, mint a határon túli magyaroknak? A válaszok: Igen, és nincsenek.
Orsi Shine
2018. július 24. 00:13
Egymillión aláírták a bankban a papírokat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!