Székhelyi-ügy: vizsgálat indul

2012. május 07. 18:53

Egerben nem volt, nincs és soha nem is lesz nemkívánatos művészekről készült tiltólista - jelentette ki Habis László, a város fideszes polgármestere, a stop.hu által hétfőn közzétett hanganyagra reagálva. E szerint a városban politikai alapon tilthattak el fellépőket rendezvényekről. A lap értesülései alapján az egyik nemkívánatos személy Székhelyi József színész lehet, akit az ülésen „egy SZDSZ-es, büdös zsidónak neveznek”.

2012. május 07. 18:53

Eger polgármestere vizsgálat lefolytatására kérte az önkormányzat ügyrendi bizottságát annak kapcsán, hogy újabb információk kerültek napvilágra az úgynevezett listaügyben. Habis László (Fidesz-KDNP) leszögezte: Egerben nem volt, nincs és soha nem is lesz nemkívánatos művészekről készült tiltólista.

A stop.hu hétfőn tette közzé azt a portál információi szerint az egri önkormányzat bizottsági ülésén készült hangfelvételt, amely szerint Egerben fellépőt tiltottak el önkormányzati eseményről azért, mert az baloldali. A lap összeállítása alapján a közgyűlés kulturális bizottságának tavaly szeptemberi ülésén egy lista elkészítése is szóba került.
 
A portál közlése alapján az egyik nemkívánatos személy Székhelyi József színész lehet, akit a cikk szerint az ülésen „egy SZDSZ-es, büdös zsidónak neveznek”.

A polgármester az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: „A kulturális életben kifejezetten a sokszínűség híve vagyok. (...) A lista készítéséről szóló felvetést és a kulturális élet szereplőinek politikai alapú megbélyegzését abszurdnak, elfogadhatatlannak tartom.” Hozzátette ugyanakkor, úgy látja, hogy a kulturális és idegenforgalmi bizottság 2011. szeptember 21-i ülésével összefüggésben lépéseket kell tennie.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smogger
2012. május 08. 05:14
Valójában itt az ideje, hogy elkezdődjön az ami a harmincas-negyvenes éveket jellemeze. Jöjjenek e zsidótörvények! Először a szinészek, aztán a boltosak, és így tovább.....Ez az ostoba ország semmibő sem tanul...........
Bertorelli
2012. május 08. 05:13
Igen, a büdös jelző valóban erős volt. Azt vissza kell vonni. A többi még akár igaz is lehet...
Erik a Narancs
2012. május 07. 20:59
Az egriek lassan odaallhatnak a moslekosvajuhoz zabalni. A hevesiekre mindig is jellemzo volt, hogy a leghulyebbeket valasztjak meg vezetoiknek !
Honfi-fi
2012. május 07. 20:41
székhelyi egy büdös zsidó? nem is tudtam én kedveltem és jó színésznek tartottam, egészen a himnuszos húzásáig az nálam is kiverte a biztosítékot mikor tanulják meg a színészek, hogy nekik nem a politika a kenyerük senki sem kíváncsi a pol hovatartozásukra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!