Ezen a napon hangzott el Orbán Viktor beszéde a Hősök terén

2022. június 16. 12:27

Nagy Imre újratemetésén szabad választásokat és a szovjet hadsereg azonnali kivonását követelt Orbán Viktor.

2022. június 16. 12:27
null

1989. június 16-án Budapesten több százezer ember gyűlt össze a Hősök terén, hogy részt vegyen az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc mártír miniszterelnökének, Nagy Imrének és társainak újratemetésén. 

Ekkor hangzott el Orbán Viktor beszéde, amelyben a fiatal politikus szabad választásokat és a szovjet hadsereg azonnali kivonását követelte.

A beszéd részletéből Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár posztolt videót Facebookra, megtekintheti itt:

Kapcsolódó

Hatvannégy éve ölték meg Nagy Imrét

Napra pontosan 64 esztendeje akasztották fel a Gyűjtőfogházban Nagy Imre miniszterelnököt és mártírtársait. A Mandiner a korabeli lapok tükrében nézte meg a magyar történelem egyik gyászos napját. Bővebben...

Nyitókép: YouTube

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg Palóc
2022. június 17. 08:36
Bárki, bármit mondhat erről a beszédről, meg írogathat gúnyosan, de ha "az a fiatal ember", akkor nem áll ki és nem mondja el azt a bizonyos beszédet, lehet, hogy még mindig egy "szocialistalusta" rendszerben élnénk, amit most nem keletről, hanem nyugatról távirányítanának.
CsipkeRózsa
2022. június 16. 16:29
Itt vizsgázott színészként Orbán Viktor.
Láncfűrészes Attasé
2022. június 16. 15:04
Ruszkik, haza!
Pelso j.
2022. június 16. 14:19
Már abszolút nyilvánvaló dolgokat mondott ki. Szemfényvesztés évtizedekre akkor indult.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!