Továbbra is tartom, hogy az akkor felállt öt jelöltből Dobrev Klára volt a legalkalmasabb

2023. július 17. 10:55

Az ország azóta azt szenvedi, mivel az ezermilliárdos választási költekezés nyomai felsejlenek az inflációban, a költségvetési pályán is. Interjú!

2023. július 17. 10:55
Oszkó Péter
Oszkó Péter
Index.hu

„Két évvel ezelőtt Dobrev Klárát tartotta az ellenzéki előválasztáson a legalkalmasabbnak a miniszterelnöki jelöltségre, végül nem az ő vezetésével indult neki a választásnak az ellenzéki összefogás. Az eredmény ismert, történelmi vereséget szenvedtek. Hiba volt, hogy nem Dobrev Klára vezette az ellenzéket?

Ebben a kérdésben nehéz hibáztatni bárkit, mert az előválasztás egy vitathatatlanul sikeres demokratikus folyamat volt. Továbbra is tartom, hogy az akkor felállt öt jelöltből Dobrev Klára volt a legalkalmasabb. De hangsúlyozom, nekem csak egy szavazatom volt ebben a döntésben. Ami az előválasztást követően történt – nemcsak az ellenzéki, hanem a kormányoldalon is –, ezermilliárdos költések annak érdekében, hogy a Fidesz választást nyerjen, a kialakult médiaviszonyok, plakátkampány, bármelyik ellenzéki szereplő meglehetősen nehéz helyzetben lett volna. Az ország azóta azt szenvedi, mivel az ezermilliárdos választási költekezés nyomai felsejlenek az inflációban, a költségvetési pályán is. 

Kapott megkeresést Dobrev Klára Árnyékkormányába?

Nem, de ne is hangozzon úgy, mintha ezért meg lennék sértődve. Nem szándékoztam ilyen szerepet vállalni és nem is azért vállaltam nyilvánosan a véleményemet, mert bármilyen személyes elvárásom vezetett volna erre. 

Mit szól ahhoz, hogy az ellenzéki pártok komoly bírsággal nézhetnek szembe a külföldi kampánytámogatások ügye miatt?

Rettentő irritáló jelenségnek tartom annak a fényében, hogy a költségvetésből mennyit fordít a regnáló kormány a saját hatalmának biztosítására. Akkor nem zavarna az Állami Számvevőszék fellépése, ha ugyanilyen határozottan cselekedne az előbb említett jelenséggel szemben is.”

Nyitókép: Mandiner / Ficsor Márton

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zavulon
2023. július 17. 20:35
Bokros Lajos után még pont az ő véleménye nem hiányzott.
szemlelo-2
2023. július 17. 16:49
A pénzszórás valóban megtörtént, de ezt a választási propagandának tulajdonítani erős csúsztatás. Mintha nem lett volna Covid és háborús energetikai megszorítás.
Hangillat
2023. július 17. 15:21
"Klára volt a legalkalmasabb" LuciFeri regnálása alatt a közgazda LuciFeriné tanácsai is elhangozhattak. És jött a Sztrófa Kata.
Hajnóczi Kristóf
2023. július 17. 14:36
Vagyis a többiek még Szemkilövetőhegyinénél is rosszabbak. Matematikai műveletek negatív számokkal. Általános iskola ötödik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!