Kezd felnyílni Európa szeme?

2022. november 06. 22:13

Az ukrán frontokon nem angyalok és ördögök néznek egymással farkasszemet.

2022. november 06. 22:13
null
Stier Gábor
Stier Gábor
Moszkva tér

„Egyre többen ismerik fel a média által megtévesztett Európában, hogy megvezették őket. Az ukrán frontokon nem angyalok és ördögök néznek egymással farkasszemet. Azt nem vitatja senki, hogy ki támadta meg a másikat, ám az okokat már árnyaltabban látják, mint az a fősodor média tálalásából következne. Azt is mind többen kezdik felismerni, hogy a megtámadott Ukrajna nem a szabadság és a demokrácia előretolt helyőrsége.

A fősodorral szembe menő írást közölt a minap a belga Modern Diplomacy portál hasábjain Rich Berdan. Az újságíró finoman szólva megkérdőjelezte és darabokra szedte a nyugati sajtó Volodimir Zelenszkijt a demokrácia megmentőjének beállító narratíváját. Mint a szerző fogalmaz, Ukrajna aligha pályázhat erre a szerepre.

Berdan megállapítja, a Nyugat továbbra is önti a pénzt Ukrajnába azon a címen, hogy Kijev megvédi a demokratikus értékeket. A valóságban azonban Zelenszkij rendszere messze van a demokráciától, hiszen teljesen ellehetetlenítette az ellenzéki pártokat, és durva nyomást gyakorol a hatalmat bírálni merészelő sajtóra.

Képzeljék el, ha ilyen történne Amerikában, az azt jelentené, hogy Donald Trumpot börtönbe zárják, a Fox Newst lekapcsolják, a New York Post vagyonát zár alá veszik, Tucker Carlson ellen letartóztatási parancsot adnak ki, az FBI házkutatásokat tart a tiltakozóknál, a morgolódókat pedig a sajtó lejárató és megalázó kampányával megtörik. Ugye, szörnyű és elképzelhetetlen?! Pedig Ukrajnában ez történik. S akkor még nem beszéltünk arról, hogy a rasszizmusra és a neonáci eszmékre oly kényes Nyugat még ezt is elnézi. Vajon miért?

Berdan képmutatással vádolja az Egyesült Államokat és Európát azért is, mert bármely országban keményen felléptek volna a hatalom törvénytelen megkaparintásával szemben, miközben ugyanezért Ukrajna esetében egy szót sem szóltak.”

Nyitókép: Mandiner Archív

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BRAAJEN
2022. november 08. 19:08
Az anyád pics@ja! Az oroszok a fasiszták. Az ukránok az oroszok ellen nácik!
Gyzoltan
2022. november 08. 09:39
"Butaság a zsidóságot egy nagy egységes tömben kezelni, akik világuralomra törnek." A lándzsa hegye a meghatározó, az eldöntő! A sarki zöldséges zsidó Mari néni mit sem számít, ahogy mi ketten sem vagyunk tényezők... Ez itt egy fórum, ahol még megjelenhetnek vélemények, méghozzá szabad és eléggé szabados vélemények, de nem itt fognak eldőlni a világ eseményei, a kívánalmaink szerint... Ezt sokan elfejtik, vagy fel sem fogják...
Gyzoltan
2022. november 08. 05:22
„Egyre többen ismerik fel a média által megtévesztett Európában," Vicces ez a Stier Gábor... -mégis mi várható a kiválasztottak által kirekesztően kisajátított világmédiában? -hogy a zsidóság háborújában netán az oroszokat ajnározza? A zsidóság tudja a dolgát, a zsidó újságírók teszik a dolgukat! -csak úgy, mint annak idején tették Németország ellen világszerte... Akkor Németország lett a gyűlöletes ellenség, most Oroszország lett az áldozatuk, majd, a maga idejében Kína fog következni... Kinek nem világos ez?!
fonak
2022. november 07. 20:46
"Képzeljék el, ha ilyen történne Amerikában, az azt jelentené, hogy Donald Trumpot börtönbe zárják, a Fox Newst lekapcsolják, a New York Post vagyonát zár alá veszik, Tucker Carlson ellen letartóztatási parancsot adnak ki, az FBI házkutatásokat tart a tiltakozóknál, a morgolódókat pedig a sajtó lejárató és megalázó kampányával megtörik. Ugye, szörnyű és elképzelhetetlen?! Pedig Ukrajnában ez történik. S akkor még nem beszéltünk arról, hogy a rasszizmusra és a neonáci eszmékre oly kényes Nyugat még ezt is elnézi. Vajon miért?" Mindez megtörténhet még, és a demokraták legszívesebben már megtették volna. Sőt ennél többet is. Ezért rajonganak Zelenszkijért többek között. Ukrajna már egy "fejlettebb demokrácia", amilyet ők is szeretnének otthon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!