Elmegyek szavazni

2022. április 03. 08:52

Amikor szavazok, egy értékrend, egy értékközösség mellett teszem le a voksom.

2022. április 03. 08:52
null
Szalóki Ági
Vendégszerző

Szalóki Ági

dalszerző, énekes

 

Elmegyek szavazni. Ez számomra természetes dolog. Nem értek egyet azokkal, akik azt mondják, hogy nincs kire szavazni. Azokkal sem, akik azt mondják, hogy Magyarországon egypártrendszer van. Azokkal sem, akik szerint diktatúra. És azokkal sem, akik azt hangoztatják, hogy Orbán Viktor megvette Gyurcsány Ferencet. Meg azokkal sem, akik szerint Magyarország Izrael gyarmata. Vagy Putyiné. Vagy Kínáé.

Amikor szavazok, egy értékrend, egy értékközösség mellett teszem le a voksom. Nem tökéletességet, nem ideákat, nem utópiát, április 3-án a magyarok képviseletére alkalmas vezetőket választok. Olyan vezetőket, akik tisztelve a magyarság ezeréves múltját távlatokban képesek sorsunkról, jövőnkről gondolkodni. Akik vezetőink lesznek, nemcsak bennünket, hanem az őseinket és a leszármazottainkat is képviselni hivatottak. Megannyi magyar sorsot, nézőpontot kell ismerniük ahhoz, hogy alkalmas vezetőink lehessenek.

Nehéz időket élünk. Most, hogy Magyarország történetének egyik legnagyobb próbatételével szembesülünk, mi, magyarok – úgy tűnik – jól teljesítünk. Aki figyel, az látja, hogy nem pártok, politikusok, civilek, egyházak, hanem jóakaratú emberek segítenek most a háború elől menekülőkön.

Hiszem, hogy ezen gyülekezet hite, ereje és cselekvő szeretete képes elcsendesíteni a bennünk és a világban dúló háború hullámait. Bízom benne, hogy a legtöbb magyar békére, nyugalomra és nem vérre, háborúra vágyik.

A sorsunkat talán jobban meghatározhatja a 2022-es választás kimenetele, mint gondolnánk.

Kis ország vagyunk, fogyóban lévő népességű nemzet tiszteletre méltó, nagy múlttal, becsülendő értékekkel. Azokra szavazok, akik az értékrendemhez közel állnak. Azokra, akik szerintem leginkább képesek a magyarság fennmaradását, Magyarország nemzeti szuverenitását, stabilitását és békéjét megőrizni.

***

Megszólalás a Mandiner hetilap aktuális lapszámának Mi a tét? összeállításából, melyben neves személyiségek beszélnek a választás tétjéről.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2022. április 03. 15:05
Jó kislány! Szeretem az értelmes nőket, pláne ha talentumokat is cipelnek. Pláne ha még hozzá szépek is.
öszödibeszéd
2022. április 03. 13:17
veled vagyunk, Ági ;)
koronaszepe
2022. április 03. 11:36
Ági, ne fokozd tovább a feszültséget!!! Kire szavazol? Amúgy nagyon szeretem Szalóki Ágit, sohasem gondoltam volna, hogy nekem bármi közöm lehet pl. Karády Katalinhoz, azután meghallgattam Szalóki Ági Karády estjét, és lett.
johannsebastian
2022. április 03. 11:31
Magyarország ma ellenzéket vált, és megerősíti az elmúlt évek politikáját!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!