Sosem volt olyan, hogy Orbán Viktor kormánya visszavonta volna egy intézkedését a választás után

2022. március 30. 11:35

Oroszország jogtalanul alkalmaz erőszakot a független és önálló Ukrajnával szemben. Interjú.

2022. március 30. 11:35
null
Fürjes Balázs
Fürjes Balázs
24.hu

„Vissza az oroszokhoz: Putyint agresszornak tartja?

A kormány álláspontja egyértelmű, és egybevág minden EU-s tagállaméval. Oroszország jogtalanul alkalmaz erőszakot a független és önálló Ukrajnával szemben. Elítéltük és elítéljük Oroszország jogtalan katonai beavatkozását, és kiállunk Ukrajna területi sérthetetlensége mellett. A legfontosabb magyar érdek hazánk biztonságának megőrzése, és most minden kimondott szónak nagy jelentősége van. Felelős, megfontolt, mértéktartó kormányzati magatartásra van szükség.

Ha valaki nem tudná, hogy mi zajlik a világban, és meghallgatja Orbán Viktor március 15-ei beszédét, abból az sem derülne ki számára, hogy ki támadott meg kit. Miért ódzkodik ennyire a Fidesz attól, hogy ezt nyíltan kimondja?

Soha egyetlen újságíró véleményét nem minősítem. Ez az ön véleménye, amit tiszteletben tartok, de a tények alapján vitatkozom vele. Az Országgyűlés és a kormány elfogadott nyilatkozatának első pontja szó szerint így szól: »elítéljük Oroszország katonai beavatkozását és kiállunk Ukrajna területi sérthetetlensége mellett«. Rögtön ezután így folytatódik:  »A háború semmilyen konfliktusra sem jelenthet megoldást, ellenben fegyvertelen emberek sokaságának életét oltja ki, veszélyezteti vagy lehetetleníti el«. Ennél világosabban nehéz állást foglalni a háború kérdésében.

Beszéljünk akkor a választókerületről. Úgy láttam, hogy nemrég egy házirovosi rendelő átadásán Hajnal Miklós és ön is részt vett. Ilyenkor váltanak néhány szót legnagyobb riválisával?

Köszönünk egymásnak. Én vagyok az idősebb, úgyhogy mindig kezet nyújtok neki. Igyekszem megadni a kellő tiszteletet minden vetélytársamnak.”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. április 01. 07:23
Ez egy zseniális körzet. Valaha jobbos volt, de valamiért mostanra eltávolodott. Itt élnek az elmúlt 30 év nyertesei, de akik csak az elmúlt években költöztek ide, azok sem voltak a Fidesz rendszer áldozatai. Adott egy aktív államtitkár, aki tényleg a korszak egyik építőmérnöke. Ami nagy dolog épült mostanában, ahhoz kb mindkét köze volt. És addott egy fiatal kihívó, aki mellett tényleg csak szól, hogy fiatal. Se papír, se tapasztalat, csak a kamuzott diploma és a semmittevés. Ráadásul helyi dolgokkal sem vesztegetni az idejét. És ott tartunk, hogy utóbbi figurának van esélye nyerni. Budaiak, ha Kamumikit választjáktok, tényleg megérdemeltek pár migránsszállót meg adó és rezsiemelést.
Akitlosz
2022. március 30. 17:52
"Sosem volt olyan, hogy Orbán Viktor kormánya visszavonta volna egy intézkedését a választás után" Bezzeg a Gyurcsány kormány! Lásd a 2005-ös, 5 éves adócsökkentési programot!
Lajoss
2022. március 30. 17:40
LézerJani-2..
Pelso j.
2022. március 30. 14:26
Nem kellett azt visszavonni, amit meg sem ígértek, ill. csak homályosan körülírták, hogy ne lehessen számon kérni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!