Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Újabb szoci „asszonyságozott”

2021. január 05. 17:30

Miután szelídszavú Szabó Tímeától megtudhattuk, hogy az „asszonyság” kifejezés maga a nőellenesség, bement az MSZP-s ex-miniszter Juhász Ferenc az ATV-be, és „asszonyságnak” nevezte Novák Katalint.

2021. január 05. 17:30
Káplár András
Drót.info

„Miután szelídszavú Szabó Tímeától megtudhattuk, hogy az »asszonyság« kifejezés maga a nőellenesség, bement az MSZP-s ex-miniszter Juhász Ferenc az ATV-be, és »asszonyságnak« nevezte Novák Katalint.

Kevés dologban volt igaza Sztálin elvtársnak, de abban mindenképpen, hogy a kommunisták különös anyagból vannak gyúrva. Mert ha szétnézünk az elmúlt egy-két évtized politikai közbeszédben végbement dúlásán, akkor olyan nyelvi leleményre bukkanhatunk, mint a Gyurcsány Ferenctől származó »kurvaország«. De nehéz attól az idillinek korántsem nevezhető képtől szabadulni, amint a baloldal két éve még az »Orbán egy geci« táblák alatt vonulgatott bele a szivárványos naplementébe. Most pedig megtudhattuk, hogy ezek ugyan mind belefértek, de az »asszonyság« kifejezés maga a botrány. Szóval a különös anyagból gyúrtak egészen fura helyen húzták meg a nyelvi érzékenységük határát.

Ámde ha már szerintük az »asszonyság« használatából nyílik az örök kárhozat kapuja, akkor joggal gondolhatnánk, hogy ilyen galádságra ők sohasem vetemednének. Talán még azt is beleírják majd a programjukba, hogy aki élete során akár csak egyszer is használta az »asszonyság« kifejezést, az elesik az alapjövedelem kommunista rémálmától kegyétől. Akkor nézzük meg, mit is mondott a szoci ex-miniszter, Juhász Ferenc Novák Katalainról:

»Hogy Novák Katalin asszonyság, amikor az ablakot mossa, akkor az a példa a Karikó Katalin-féléknek meg a magyar nőknek?«

Azt most hagyjuk is, hogy a kérdésfeltevés semmiféle jelentéssel nem bír. Teljesen értelmetlen. Az ugyanis, hogy Novák Katalin otthon lemossa az ablakot, és ezt meg is osztja a közösségi médiában, még nem lesz »példa« senkinek. Semmire. Nem lesz kötelező érvényű az összes magyar nő számára, hogy nekik is így kell tenniük. Például Gyurcsányné Dobrev Klára is szokott arról posztolni, hogy a Feri mellett ül a kanapén, ennek ellenére még sohasem jutott eszükbe, hogy a »példát« követve mi is odakucorodjunk melléjük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. január 06. 14:04
Nevetxeges ez sz egesz kiforgatás!
nyugalom
2021. január 06. 14:02
Ezek a piaci ripacsok bizony em nők, a női nem szégyene! Bősz, afganroma kém timi, vadai, szél? Szégyen, meg akkor is, ha szelnek vannak kolykei!
Senye Péter
2021. január 06. 09:44
Bajban vagyunk a megszólításokkal, ez igaz. Polgártársnőt talán mégse mondjunk. A 'nemzetes asszony' kifejezés meg jól vagy rossznak ismert felmenők esetén járhatna.
matyi lúdas
2021. január 06. 01:34
https://i.imgur.com/5lOYac1.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!