Szükség lenne arra, hogy ismét legyenek közös ügyeink

2020. október 02. 08:34

A pártok is kivették a részüket ebből a munkából, kifejezetten tiszteletreméltóan viselkedtek a koronavírus elleni védekezésben. Interjú.

2020. október 02. 08:34
Pokorni Zoltán
Magyar Nemzet

A járvány első hulláma alatt azt mondta, a védekezés példás összefogást eredményezett a Hegyvidéken. Változott a véleménye, miután a kormány feloldotta a veszélyhelyzetet?

Ma is azt gondolom, hogy valóban példás volt a közös cselekvés. Az önkormányzat egy segítőközpontot működtetett a járvány első napjától kezdve, amiben hivatali dolgozók és önkéntesek dolgoztak együtt, széles körű segítséget nyújtva a legveszélyeztetettebb korosztálynak. A pártok is kivették a részüket ebben a munkából, kifejezetten tiszteletreméltóan viselkedtek a koronavírus elleni védekezésben: volt, aki a tiszteletdíjának egy részét ajánlotta fel, mások maszkokat vásároltak az orvosi rendelőknek. A Magyar Kétfarkú Kutya párt önkéntes hálózatot épített ki, bevásároltak a segítségre szorulóknak, volt, akinek gyógyszert vittek. Nekem nagyon imponált az a munka, amit elvégeztek. Az viszont nem volt szép tőlük, hogy a munkájukat sok esetben az önkormányzati segítőközpontban dolgozó önkéntesek és munkatársak sértegetésével próbálták fényezni. Ez már olyasfajta politikai rivalizálás, ami normális körülmények között sem helyénvaló. Járványhelyzetben pedig különösen nem. Ez a politikai acsarkodás visszatetsző volt.

Nem volt rá esély, hogy az MKKP összehangolja a munkáját az önkormányzattal?

Leültem Kovács Gergely pártelnökkel, és megkértem, vegyenek részt a segítőközpont munkájában. Ő ezt visszautasította, mert azt szerette volna elérni, hogy az önkormányzat adjon át neki mindent: feladatot, személyes adatokat. Adjon neki hatalmat. Ezt nem tudtuk teljesíteni. A feladat önkormányzati kötelezettség. Nálunk van meg hozzá a szaktudás. A személyes adatokat védeni kell. Járványhelyzetben pedig hatalom nincs, csak kötelesség. Örültünk volna, hogy ha be tudjuk őket vonni a védekezésbe, de a feladat és a felelősség a ­mienk volt. Én nem hiszem el azt a szóbeszédet, hogy a Hegyvidéken a pandémia első hullámát egy ellenzéki párt adatbázisépítésre használta volna. Azt feltételezem, hogy tényleges segítő szándék volt mindenkiben. Mindenesetre az biztosan nem helyes, hogy az önkormányzatokban dolgozó munkatársakra és önkéntesekre sértő megjegyzéseket tegyenek, lejárassák őket és semmibe vegyék az ő erőfeszítéseiket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marica61
2020. október 03. 16:32
szerintem a szoclibek ujra elkezdték zsarolni apja multjával. ezért nyilatkozott régebben és most is ilyen fölháboritoan. Pokorni ugy látszik nem tudja mi történt tavasztol a mai napig a parlamentben az ellenzék részéröl. nem beszélve a segnyalo sajtojukrol.
marica61
2020. október 03. 14:55
ez is bekattant
Lolka-Bolka
2020. október 02. 13:29
Ezt a fasszopo aruli gecy pokornit ... apja is egy spicli volt , es amikor ezt m szelloztettek a kommunistak utana me leult veluk bumcsinin... ez volt az okatatasert felelos miniszter .... rohadj meg pokorni
toef36
2020. október 02. 12:42
Ejnye, ejnye, a KUTYAFÁJÁT...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!