Amit képviselek, az a média világában, ott, ahol az ellenzéki menő arcok nyomulnak, gúny tárgya

2020. október 09. 22:42

Nem kommunikálnak velem. Eltűnnek. Nem lájkolnak. Nem hívnak.

2020. október 09. 22:42
Szalóki Ági
Vasarnap.hu

Hogyan reagálnak a pályatársai a liberális művészvilágban akkor, amikor manapság nem éppen divatos, jobboldali – esetleg keresztény – értékeket véd meg?

Nem kommunikálnak velem. Eltűnnek. Nem lájkolnak. Nem hívnak. Vagy már nem tartanak olyannak, akivel érdemes lenne dolgozni. De sok és sokféle embert ismerek, és hála Istennek akadnak szép számmal liberális barátaim, akik kitartanak mellettem, és továbbra is szeretettel viszonyulnak hozzám. Nagyon jókat tudunk beszélgetni, vitatkozni, velük megy az együttműködés. Őket igazán nyitott, szabad embereknek, független gondolkodóknak tartom. Tudjuk, hogy több a közös bennünk, mint ami elválaszt. Ugyanakkor én is megszakítottam jó néhány ismerőssel a kapcsolatot. Azokkal, akik a becsületemet sértették, vagy a gondolkodásom legitim voltát kérdőjelezték meg. Mindennek van határa.

Mit ad Szalóki Áginak mint magánembernek és mint ismert művésznek a hit?

Kapcsolatot a földin, az anyagin túli világgal. A hit lelki táplálék. Lelkisegély, fény, amire ilyen vagy olyan formában, de minden embernek szüksége van. Istenbe vagy az élet jóságába vetett hit nélkül az ember a reménytelenség, a sötétség, az önsajnálat és depresszió mocsarába merül.

Fontosnak tartja, hogy ebben a hagyományos, keresztény értékrendnek sokszor hátat fordító világban kiálljunk a hitünk mellett? Egy ismert művésznek ezen a téren talán kiemelt küldetést is ad Isten, hisz sokakhoz tud szólni.

Időnként szükség lehet rá, de az ember azért a cselekedeteivel adhat igazán számot arról, hogy milyen erős a hite.

Gondolkodott már azon, hogy a művészetet elhagyva – vagy éppen a mellett – politikai pályára lépjen?

Kaptam már felkérést 5-6 éve a PM-től, de egyértelmű nemet mondtam. Ennek több oka is volt, amit nem részleteznék. Harcos és büszke vagyok, de azt a sok megaláztatást, amiben egy politikusnak nap mint nap része van, biztosan nem tudnám elviselni. A politika szerintem az ütéseket álló férfiaknak vagy a kifejezetten erős nőknek való. Mint a katonaság. Ha pályát módosítok, inkább pedagógus vagy kertész leszek, és nem politikus.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2020. október 11. 16:43
Szalóki Ági gondolkodása, személyisége megnyerő.
outsiderman
2020. október 11. 09:16
Kedves Ágika! ...énekeljen...
Finale*
2020. október 10. 14:13
Szep is kedves is tehetseges is es a mienk. Agi mi igy szeretunk :)
llnnhegyi
2020. október 10. 14:01
Kedves Ági! Milliók szeretnek,ne félj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!