Ezért jobb vezetők a női kormányfők válsághelyzetben

2020. május 23. 18:28

A női vezetők nem várhatják meg, hogy adódjon számukra egy könnyebb pozíció.

2020. május 23. 18:28
Raj Persaud
Der Standard

„A tudósok szerint azért létezik üvegszirt, mert a szervezetek hajlamosak kétségbe vonni a status quót, ha az nem működik. A kormánynál álló nők jelentette különbség megnyugtathatja az érdekelteket, hogy valami tényleg megváltozik. Ami a nőket illeti, ők hajlamosabbak elfogadni a vezető pozíciókat válsághelyzetekben, mivel kevesebb esélyük van magasra jutni. Egyszerűen nem várhatják meg, hogy felbukkanjon egy könnyebb pozíció.

Függetlenül attól, hogy ez miért történik: az tény, hogy addig az időpontig, amíg a gazdasági vagy politikai hatalom csúcsára ér, egy nő valószínűleg már komoly akadályokat tudhat a háta mögött. Ez a férfiaknál is lehetséges, de egyáltalán nem biztos. Johnson (akit a hazugságai miatt folyamatosan kirúgtak mindenhonnan) és Trump (akinek a könyveit hanyagul vezették, kudarcokat ért el az üzletben, és többször csődbe is ment), úgy tűnik, mindig második esélyhez jutottak. Ezeknek a kormányfőknek puha párnákon kellett keresztülverekedniük magukat a hatalomért, nem pedig üvegszirteken – és ez meglátszik.

Miközben számos faktor befolyásolja a Covid-19 pandémia közbeni eredményeket, a vezetők hatalma kétségtelenül az egyik legfontosabb. Senkit sem kellene meglepnie annak, hogy – nagy vonalakban – azok a kormányfők cselekszenek a leghatékonyabban, akiknek már korábban is igazolniuk kellett magukat. És ez nagyon gyakran azt jelenti, hogy nőkről van szó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. május 25. 06:58
Ebből következik, hogy a bevándorlók a színesbőrűek a homoszexuálisok a transzneműek a börtönviseltek stb mindig jobb vezetők válsághelyzetben, mert nekik "több nehézségen" kellett átvergődniük, mire felértek a csúcsra. Hát ez fasza kis érvelés egy színesbőrűtől, aki nyilvánvalóan saját magáról beszél, amikor nőkre gondol. Önmagában persze lehet igaza, de ez csak féligazság.
tango47
2020. május 24. 15:55
A Google-fordító remekművét olvashattuk.
Libraman
2020. május 24. 10:11
"Ezért jobb vezetők a női kormányfők válsághelyzetben". Erről csak Szarházy táblája jut eszembe L....szt. Volt időszak, amikor én is így hittem (Golda Meier, Indira Gandhi, Benazir Bhutto....etc.), aztán jött Angela Merkel....és Hillary Clinton.
Esvány
2020. május 24. 08:31
Női vezetők? Az alábbi képen látható "védelmi minisztereknek" (ránézésre ostoba libák) mennyi hozzáértése lehet Szergej Sojguhoz képest? Kabaré! https://img0.hvg.hu/image.aspx?id=5eaffeb5-3add-466d-bdbc-811b85171dd0&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c https://m.blog.hu/ne/nemgogol/image/vladimir-putin-i-sergej-sojgu.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!