A Donald Trump-mozgalom gyökerei

2016. március 21. 10:16

Donald Trump nem egy halvány, pislákoló remény arra, hogy Amerika visszatérjen az államizmusból a piacgazdaság és szabadság, termelés korába, hanem az Amerikai nép ultimátuma uralkodói felé.

2016. március 21. 10:16
Táborszki Bálint
Ellenpropaganda

„A Donald Trump-mozgalom nem egy újabb politikai ceremónia, hanem egy visszavonhatatlan társadalmi paradigmaváltás. A végtelen mennyiségű támadás oka a jelenlegi uralkodói kaszt félelme attól, hogy nem lesznek képesek többé a vagyonszerzés politikai módszerét használni. A Republikánus Párt azért támogatná inkább a Demokraták jelöltjét, azért szerveznek szélsőbaloldali tüntetők tömeges megmozdulásokat, azért sikítanak Hitlert, szexistát, rasszistát, idegengyűlölőt, hogy elkerüljék áldozataik, az amerikai középosztály felemelkedését.

Mostanra kizárólag akkor veszítheti el Donald Trump az elnöki címet, ha meggyilkolják. És mivel az amerikai nép szeme előtt megnyílt az út, ha politikai játszmákon vagy tényleges bérgyilkosságon keresztül a hatalom megállítja a mozgalmat ahelyett, hogy nyugodtan néznék, amint összeomlik a politika- és médiabirodalom; ami akkor következik az nem egy másik jelölt elnöksége, hanem a gazdaságot és az élősködőket a hátukon cipelő értékteremtő polgárok kontinentális lázadása.

Mert Donald Trump nem egy halvány, pislákoló remény arra, hogy Amerika visszatérjen az államizmusból a piacgazdaság és szabadság, termelés korába, hanem az Amerikai nép ultimátuma uralkodói felé, egy utolsó esély a békés életre, mielőtt a nyugati ember azt teszi, amiben a leginkább gyakorlott: lemészárolja az ellenségét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2016. március 21. 19:42
"Mint anarchista és mint ateista," "Donald Trump mozgalom" :) Nem értem, de messze van, az ő bajuk. Ez jobb.: https://www.youtube.com/watch?v=3iRM1iN-3a4
48saxon
2016. március 21. 18:06
Belemazsoláztam a tisztelt szerző többi írásába is. Érdekes a kettősség (bár ő biztos meg tudná magyarázni, hogy miért nem az): egyfelől kiáll a mostani népvándorlás megszüntetése, az európai kultúra megőrzése, sőt még a hagyományos családmodell, férfi-nő szerepek (!!!) mellett is, másrészt gyakorlatilag vegytiszta anarchista és a "szabadpiac" számára a Szent Grál. Az egyik írásában van egy karikatúra, mely szerint a kommunizmus és a kapitalizmus közötti váltás nem úgy megy, mint egy villanykapcsolón, hanem mint egy hangerőszabályzón (azaz a kettő közt sok fokozat van). Nekem igen gyorsan eszembe jutott Ágoston Balázs: Nacionalizmussal és szolidaritással a gazdaság démonizmusa ellen c. kiváló (2007-ben megjelent!) írása. Hosszú írás, sok mindenről szól, de egyik kulcsgondolata (Julius Evolától kölcsönözve), hogy a fő ellentét nem a két materialista ideológia, a kapitalizmus és kommunizmus közt feszül, hanem ott, hogy a gazdaság uralkodik a politikán vagy fordítva - utóbbi verzió persze a szerző számára vörös posztó. Az anarchista fejtegetéseire én is csak azt tudom mondani, hogy remélem, kinövi.
OberEnnsinnen
2016. március 21. 18:06
" A 2008-as válságot meg mióta okozta a reguláció" Reguláció, dereguláció, ...stb. Hamis varázsszavak, melyek mögött olyan kreációkat hoznak létre, amelyek leírásához adott időben MÉG NINCS MEG A FOGALMI ESZKÖZTÁR. Amint megtalálják, akkor jön az újabb trükkök sora, tudományosan becsomagolva, és a banki rablás a kisebbek kárára folytatódik, tovább, tovább.). Nem vagyok szakmabeli, de 99%, +1, hogy igazam van.
memocrat
2016. március 21. 15:49
"Mint anarchista és mint ateista, gyűlölöm ezt kimondani, de egyet kell hogy értsek Orbánnal, amikor a keresztény európai értékekről beszél." /A szerző/ "Donald Trump a K-szelekciós pszichológia forradalma az államot felhasználó élősködőkkel szemben." Ha tudjuk, mi az alapvető különbség demokraták és republikánusok felfogása között, következtethetünk a K-szelekciós pszichológia mibenlétére. "Republikánus Párt számtalan tagja fordul saját szavazói ellen, és tesz meg mindent azért, hogy megállítsák Trump menetelését az elnökség felé. Legnagyobb tervük megakadályozni, hogy Trump az előválasztások útján megszerezze a szavazatok többségét és a párt jelöltje legyen" Elgondolkodtató, miről szól, és valójában kik értik TB írását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!