Gép válaszol már a leveleinkre is?

2015. november 04. 09:48

A Google Smart Reply szolgáltatása mesterséges intelligenciával válaszol leveleinkre.

2015. november 04. 09:48
Karissa Bell
Mashable

A Google már az Inbox bevezetésével (ez a Gmail felturbózott változata lenne, de kevesen használják, jól jött hozzá most a prémium funkció a népszerűsítésére) egy évvel ezelőtt egy digitális személyi  asszisztenst szeretett volna felhasználói elé tenni, ez lesz a jövő teszteljétek. A most debütált Smart Reply" már egy újabb szintre lépett, hiszen mesterséges intelligenciát használ valójában, ez dobja elénk mit lenne érdemes válaszolni egy adott levélre. A Smart Reply kicsit hasonlít a prediktív szövegbevitelre, amit a billentyűs alkalmazásokból már jól ismerhetünk, vagyis adatbázist csinál a legtöbbet használt kifejezéseinkből és szavainkból.  A gép által ajánlott válaszok 3 rövid sorból állnak maximum és a megszokott és sztenderd válaszainkat próbálja utánozni, melyeket eddig is a hasonló levelekben használtunk. A Google fejlesztőmérnöke Miklós Bálint (igen magyar!) is csak rövid kötelező reagálást igénylő válaszokra ajánlja ezt a metódust. A Smart Reply mögötti AI egy gépi tanulási technológiát alkalmaz, ez valós időben működik, minél többet használja valaki, annál tökéletesebbé válik tehát. Kérdés az, hogy majd mennyire veszik a lapot a felhasználók, de a Google reméli, ahogy a csetelés során, az egyszerű emailes kommunikáció során is sztenderd lesz ez a mesterséges intelligenciás rövid válaszadás a jövőben. A felhasználók amúgy is már elkényelmesedtek az évek során a digitális világ áldásaitól. Az új fícsör a következő update-ben lesz benne mind az iOS és mind az Android változatban, de csak az Inbox alkalmazásban és nem az alap Gmailben, de sajnos még csak angolul működik! 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!