No de jó Puzsérom!

2015. április 20. 12:03

Nem hinném, hogy a Jobbik sikere évszázadokra szól. A Jobbik majd elkényelmesedik, lefizetik, szétrohad.

2015. április 20. 12:03
Tamás Gáspár Miklós
Magyar Nemzet

„Nem titok, hogy nagyon rossz véleményem van Orbán Viktor alkotmányossági fölfogásáról, államfilozófiájáról és kormányzásáról (kormányzása még technikai értelemben is kapkodó, összevissza, következetlen, pazarló, felelőtlen – az untig ismert antidemokratikus irányról és a káoszt növelő központosítási hajlamról nem szólva). Jelentős embernek, történelmi szereplőnek tartom, de az az összbenyomásom, hogy tragikusan rossz irányba sodorta hazánkat. Ám azért őrültnek kellene lennem, hogy ne lássam a Fidesz és a Jobbik közötti különbséget. (Bár az persze igaz, hogy Kriza Ákos miskolci polgármester és helyi klikkje semmivel se jobb, mint a Jobbik. Nem vettem észre, hogy az úgynevezett jobbközép ezt erőteljesen és nyilvánosan kifogásolta volna. Én viszont jelképesen az MSZP-t és a DK-t is kizártam a baloldali pártok sorából, amikor velük szemben »mérsékelten« rasszista jelöltet állított a múltkor.) ()

A Jobbikról már elmondtam másutt, amit akartam. Csak arra szeretném halkan (ezúttal halkan) figyelmeztetni a Magyar Nemzet hazafias és konzervatív közönségét (a Magyar Nemzet konzervatív-liberális antifasiszta lapnak indult – emlékezzenek a nagyszerű Szabó Zoltánra, Pethő Sándorra, Barankovics Istvánra, Kunszery Gyulára, a háború alatt megdicsőült Szekfű Gyulára –, s ennek minden bizonnyal ma is vannak még nyomai), hogy Vona Gábor szerint a tartalom nem változott, csak a stílus. Vona – aki iránt nem érzek mást, csak végtelen közönyt – csak jobban tudja, mint az ékesszóló Puzsér vagy én. Ki nem sejti ebben az országban, hogy a Jobbik cigányellenes és antiszemita, irredenta és sovén párt? Ezt mindenki tudja a legapróbb falucskában is. Szerintem sem csak ennek köszönheti a Jobbik a sikerét, de a fajgyűlölet nem volt kizáró ok az elkeseredett és magukra hagyott választók szemében. ()

Nem hinném, hogy a Jobbik sikere évszázadokra szól. Jörg Haider is letűnt, bár a pártja ma is aktív és elég népszerű, a franciaországi Nemzeti Front győzelme is bizonytalan, Funar és Vadim Tudor meg a MIÉP sincs már sehol. A Jobbik majd elkényelmesedik, lefizetik, szétrohad.”

(Puzsér Róbert eredeti cikke itt olvasható.)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illiberator
2015. április 21. 07:07
Ha a pénzes tulajdonos azt csinál egy lappal és annak irányultságával, tartalmával, amit akar, akkor hol itt a sajtószabadság? De tényleg! Legnagyobb mértékben az Amerikában működik ez az antidemokratikus agymosó gépezet. No, kik működtetik?
altona
2015. április 20. 21:01
'A Jobbik majd elkényelmesedik, lefizetik, szétrohad.”' mint az agyad, nyomorult román... 'Ki nem sejti ebben az országban, hogy a Jobbik cigányellenes és antiszemita, irredenta és sovén párt? ' pont ezt értékeljük benne, te faszkalap. Végezetül Archer Magottot idézném, mielőtt belebaszta a kését a náci prostiba: STIRKEN, DU HURE!!!!
gudmen
2015. április 20. 20:06
Kedves TGM! Te tényleg nem veszed észre, hogy mindig úgy hajlítod a valóságot, hogy náciveszély legyen? Ha Vona azt mondja, hogy a tartalom nem változott, csak a stílus, akkor Vona szava szent, és én bolond vagyok, hogy megkérdőjelezem. Amikor azonban Vona arról beszél, hogy nem akar rasszizmust a pártjában, akkor ő máris egy hazudozó, ravasz náci, akinek nem szabad hinni, akkor se, ha orrot fúj. Az észrevételem nem csak rád vonatkozik: az egész baloldali gondolkodás sokkal produktívabb lenne, ha nem akarna minden sarokban fasisztát találni. Az pedig Lázár János és a lázárjánosság mély meg nem értéséről tanúskodik, hogy őt makulátlanul jobboldalinak nevezed, és az ő nácizásával igazolod a magadét. Egyrészt Lázár egy politikus, mégpedig a legromlottabb fajtából: tegnap még haverkodott a jobbikosokkal, ma már nácizza őket, holnap majd koalícióra lép velük. Másrészt Lázárnak annyi köze van a jobboldalisághoz, mint a bölcsésztarisznyához. Az általa fémjelzett Gucci-frakció soha nem gondolt se többet, se mást a világról, mint ami pénzben, hatalomban és kokainban kifejezhető. Lázárnak nem a jobboldalisága makulátlan, hanem a Rolex a csuklóján. Nem hiszem, hogy értelmes diskurzust lehetne folytatni bármiről a Lázárok, a Gyurcsányok és a Rogánok szöveggyűjteményeit használva. Egyszóval: számomra tagadhatatlan a szellemi és érzelmi közösséged azokkal, akik a náciktól való rettegést felhasználva kifosztották és széjjelprivatizálták ezt az országot a nekik rendelt tizenkét év során. Ugyanis legitimáltad, és a mai napig legitimálod őket. Azokat, akik épp annyira makulátlan baloldaliak, amennyire makulátlan jobboldali a kancelláriaminiszter. Barátsággal: Puzsér Róbert
Bokros Birka
2015. április 20. 20:00
Gazsi menj már demokratikusan újságos bódét borogatni. Jesus Móricka!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!