Jó szegregáció nincs!

2015. január 28. 08:56

A legszembetűnőbb és a leggyorsabb romlás ott van, ahol az egyház visz egy iskolát a településen a „fehéreknek”, az állami meg marad a többinek.

2015. január 28. 08:56
L. Ritók Nóra
Népszabadság

Ez már beégett a tanárok tudatába. Akármennyi pénzt ölnek a szegregált iskolák feljavításába, programjaiba, mindig minden amortizálódni fog. A tárgyak és a szakemberek is. Nincs az az iskolarendőr, aki ott rendet tud teremteni.

Csak az integrált közeg lehet kiút, jó arányokkal. Ahol lehet, ott integráltan kell oktatni. Bevezetni, felmenő rendszerben, kellő támogatottsággal. Amit ki kell alakítani. Ahol pedig már nem lehet, ott más stratégiát kell követni, hogy ezeknek az iskoláknak a száma csökkenhessen. Jó gyakorlatok, módszerek sora áll rendelkezésre. Csak alkalmazni kell őket.

Azokat is, amelyeket más színű kormányok alatt készítettek szakemberek. Teret kell végre engedni a pedagógusoknak, hogy ők mondják meg, mi kell a sikeresebb oktatáshoz. És meg kell nekik adni a segítséget ehhez. Ez lenne az állam dolga. A szegregáció NEM megoldás. Semmire.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2015. január 28. 23:49
nóra köoltözz közéjük e mind két szomszédod ilyen legyen.. és a kölköd járasd ilyen iskolába .. barom
Vadjoe
2015. január 28. 20:08
Szerintem meg minden szülőnek alapvető joga, sőt, kötelessége a saját gyermeke érdekeit szem előtt tartania, a többiét meg nagyjából leszarni.
Fakutya Vigyora
2015. január 28. 19:58
A szülőnek nemcsak joga, de kötelessége is gyermeke testi-lelki épségét őrizni, óvni. Ebbe nem pofázhat bele semmiféle népbaszóság.
catalina9
2015. január 28. 17:13
Senye Péter 2015. január 28. 10:02 Kárhoztathatjuk a 'porosz' iskolarendszert, de hatásos volt." Azért próbálják szétverni a jesuischarliek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!