Balog és a családtervezés

2014. november 14. 10:37

Nehéz kérdés, hogyan lehetne úgy támogatni a népesedést, hogy abban a társadalmi csoportban hozza meg a gyermekvállalási kedvet, ahol a kormány szeretné. A másikban, akit egyre kevésbé szeretnének látni, abban meg ne.

2014. november 14. 10:37
L. Ritók Nóra
hvg.hu

Nehéz kérdés, hogyan lehetne úgy támogatni a népesedést, hogy abban a társadalmi csoportban hozza meg a gyermekvállalási kedvet, ahol a kormány szeretné. A másikban, akit egyre kevésbé szeretnének látni, abban meg ne. Nehéz ezt megfogalmazni is úgy, hogy az ne legyen kirekesztő, és még illeszkedjen a trendi keresztény szellemiséghez is. Azt hiszem, ez még a legprofibb kommunikációs szakembereknek is feladja a leckét.

Balog Zoltán miniszter nyilatkozatán is érezhető, nagyon körültekintetően szeretett volna fogalmazni, amikor erről ismertette az álláspontját. Próbálkozott finom utalásokat tenni, hiszen ők is érzékelik, és meg is fogalmazzák, kissé sértődötten, hogy minden kormányzati megszólalást számukra érthetetlen médiaérdeklődés övez, vigyázni kell hát minden szóra. Ezért aztán próbálnak átgondoltan fogalmazni. Van, akinek sikerül, van, akinek nem.

De a fő gond azt hiszem, már nem ezzel van. Nem a megfogalmazás módjával. Meg is volt mondva, hogy nem az a lényeg, amit mondanak, hanem amit csinálnak. És hiába a szöveg, hogy »minden megszületett gyerek érték«, és »hogyan tudunk segítséget nyújtani a minőségi gyermekneveléshez«, ha közben a szabályozások, melyek a családok létfeltételeit határozzák meg, nem ezt mutatják.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. november 14. 17:44
Ne szülj rabot, te szűz! anya Ne szoptass csecsemőt!...”
tevevanegypupu
2014. november 14. 13:30
Ha jól tudom az EU fejlett országai most gondolkodnak azon, hogy lehetne a megélhetési kivándorlókat visszaszorítani..ebben benne vannak a "megélhetési gyerekek" is..és bizony ez sok esetben a cigányokra vonatkozik. Érdeklődjenek Franciaországban például, mennyire szeretik a román cigánygyerekeket..
Mich
2014. november 14. 12:46
„Nehéz kérdés, hogyan lehetne úgy támogatni a népesedést, hogy abban a társadalmi csoportban hozza meg a gyermekvállalási kedvet, ahol a kormány szeretné." Hülye hvg... AZ a kérdés, hogyan "népesednének" azok is, akiket eddig a viszonyok akadályoztak... tehát hogy hogyan csökkenjen a mai óriási különbség!
OberEnnsinnen
2014. november 14. 12:20
"közben a szabályozások, melyek a családok létfeltételeit határozzák meg, nem ezt mutatják." L. Ritók, egy polgári késdés: Téged milyen létfeltételű családok által kitermelt pénzekből fizetnek? Kávét, kevés cukorral.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!