Nem tudtak megfélemlíteni minket

2014. október 06. 09:40

Amíg emberek írják a pályázatokat, és amíg emberek olvassák el őket, addig szubjektív elem mindig lesz. Interjú.

2014. október 06. 09:40
Móra Veronika
Origo

„Az értékelők azonban nem látják az összes, több száz pályázatot, csak amelyeket ők pontoznak, így nincs teljes képük. Ezért előfordul, hogy a bírálóbizottságban, ahol már az összes pályázatot látják, vita alakul ki, és végül megváltoztatják a rangsort. Vagyis akár egy magasra értékelt pályázatot is elutasíthatnak, mert lehet, hogy volt még jobb.

Vagyis lehetőséget ad a rendszer a szubjektív szempontok érvényesítésére?

Azt azért vegyük észre, hogy itt nem egy útépítési pályázatról van szó, nem egzakt számokról, kilométerekről és tonna vasbetonról. Ezek sokkal nehezebben mérhető dolgok. Ráadásul egy adott témakörön belül, mint a környezetvédelem vagy a szociális szolgáltatások, sem könnyű az összehasonlítás. A pontozásnál vannak előre megadott kritériumok és szempontok, de a szubjektív elemek teljes kizárása lehetetlen. Amíg emberek írják a pályázatokat, és amíg emberek olvassák el őket, addig szubjektív elem mindig lesz. (...)

A Magyar Nemzethez kiszivárgott levél miatt az Ökotárs feljelentést tett, mondván: az jogszerűen nem kerülhetett a sajtóhoz. Ez az irat a hatóságok által lefoglaltak között volt?

Igen. Töltöttek le adatokat a gépekről, és elvitték a laptopomat, amin a teljes levelezésünk rajta volt. A következtetést, hogy ez miként kerülhetett ki a sajtóhoz, nem nekem kell levonni. (...)

Mire számít?

Nem tudom elképzelni, mi lesz. A nyomozás folyik, gyanúsított nincs. Tudni kell, hogy két vád van: a hűtlen kezelés és a jogosulatlan pénzügyi tevékenység. Az elsővel vagyoni hátrányt kellene okozni valakinek, de mi osztjuk a pénzt, nem pedig elvesszük. A második kérdésnek ráadásul semmi köze a Norvég Alaphoz. Az Ökotárs más civil szervezeteknek adott kölcsönt a saját vagyonából, nem norvég programok előfinanszírozási segítségeként egyedi kérelemre, és csak alkalmilag, nem üzletszerűen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. október 07. 08:45
Két kenő beszélget. Fátyol? Nem reszketek!
Senye Péter
2014. október 07. 08:28
Nincs szükség ilyen 'állam az államban' szervezetekre.
catalina9
2014. október 07. 07:57
madarasi.abel https://www.facebook.com/sallairobertbenedek 2014. október 6. 16:14 A nemzet szégyene vagy, te gerinctelen áljobber, a többi fröcsögő kommentelővel egyetemben!" Melyik nemzet szégyene?
Lolka-Bolka
2014. október 06. 17:00
Tolvajok vagytok ti mindannyian , civil lib-bal gittegyletek csak a zse lenyulasara alakultak .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!