A kormányon is múlik

2014. április 26. 13:47

A vállalatoktól, a külső körülmények alakulásától függő tényezők bíztatóak, ám a kormányzati munka minősége kifogásolható.

2014. április 26. 13:47
Kocsi Ilona
VG

„A külföldi befektetők is derűlátóbbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint voltak egy évvel ezelőtt, így az üzleti hangulat is sokkal jobb a tavalyinál - ez már a Német-Magyar Kereskedelmi Kamara szokásos, éves felméréséből derül ki. Ám a nagy-nagy optimizmus, kedvező változás sem helyezi vissza Magyarországot a régió vezető országai közé, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Észtország, Lettország, Litvánia, Szlovénia és még Horvátország is megelőz bennünket. A régi dicsőség megközelítéséhez-eléréséhez több kellene, például a kormányzati munkában. Ha ugyanis a kormányzathoz kapcsolódó tényezőket vesszük szemügyre, még van elégedetlenség: az adórendszer, a közigazgatás és a gazdaságpolitika kiszámíthatósága az a terület, ahol a negatív válaszok maradtak többségben. De ha a korrupcióról, a közbeszerzésekről és az átláthatóságról alkotott képet nézzük, akkor inkább romlást érzékelünk az egy évvel korábbi állapotokhoz képest.

A tanulságok levonása ezek után akár egyszerű is lehetne: a vállalatoktól, a külső körülmények alakulásától függő tényezők bíztatóak, ám a kormányzati munka minősége kifogásolható.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2014. április 27. 11:15
marós 2014. április 27. 06:26 A libsik hazug szekértolói ontják a fidesz kormány mocskolást a média minden felületén, ezt nevezik orbán diktaturájának." Hát csak ehhez értnek ezek a ballib bűzmirigyek! A legbüdösebb: "..Martin Mevius újságíró, történész volt a vita szervezője, ... Az eseményen jelen volt ... TÓTA W. Árpád, akit a műsorvezető úgy mutatott be, mint „nagyon befolyásos, Magyarországon világhíres (sic!) blogger”, azt mondta, hogy Magyarországon DIKTATÚRA van. A sajtó nem szabad, és minden Orbán Viktor ellenőrzése alá esik...." Ám Tótaw, aki senyved a diktatúrában, oly bátor, hogy dacolva az orbáni önkénnyel, ilyen mondatot MER LEÍRNI!! "Tisztelt Miniszterelnök Úr! Bizonyára észrevette az arca helyén éktelenkedő segget, ami a minap nőtt oda." Jellemtelen hazaárulók!!!
marós
2014. április 27. 06:26
A libsik hazug szekértolói ontják a fidesz kormány mocskolást a média minden felületén, ezt nevezik orbán diktaturájának.
nemormester
2014. április 26. 23:52
Ecsém, és még ez a szarul kormányzó minidúcsetörpecerkóf is kétszer alaposan lenyomta a ballibeket meg jobbikot. Mekkora szarok lehetnek azok?
Box Hill
2014. április 26. 18:53
Normális társadalomban igen kevés kormányzati munka kell a magánszektor jó működéséhez. Csak ott kell mindenféle akrobatikát előadni, ahol a gazdaságot a kommunista elvtársak alapjaiban megnyomorították.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!