Bolond a rozmaring?

2014. április 16. 09:02

A rügyek barkásak, de egyre több a kibomlott levelű kis hajtás is a vesszőkön. Tehát permetezni is kell nemsokára.

2014. április 16. 09:02
Árvay János
Egy borász naplója

„A szőlőben a támberendezést javítjuk. Ha lassan is, de haladunk. A VTZ traktorunk, ha minden igaz holnap megint munkába fog állni. Kellene is, mert a szőlősorok között a pásztortáska olyan magasra nőtt, mintha vetettük volna. Szép zöld. Egységes. De ha a Vlagyimirec megint hajlandó dolgozni, akkor minden második sort zúzni fogjuk és minden következőt csak tárcsázni. Bár már ott tartanánk! A rügyek barkásak, de egyre több a kibomlott levelű kis hajtás is a vesszőkön. Tehát permetezni is kell nemsokára.

Ez éven kipróbálunk egy érdekes bio anyagot. Nem úgynevezett növényvédő szer, hanem baktériumos lomb-, azaz inkább talajélet javító folyadék. De nagyon megfogott, amit hallottam róla. Úgymond nem engedi a rossz gombákat teret nyerni, hanem a természetben előforduló jó gombák, baktériumok szaporodnak el a növényen. Közben erősítik a növény immunrendszerét. Meglátjuk hogy működik-e?

Elkezdtük a 2011-es birtok furmint 2 és a 2012-es birtok furmint próbaházasítását. A 2011-es évjárat az azért 2-es, mert már piacon fut az 1. számú és lassan elfogy. Az utódot meg akarjuk valahogy különböztetni, ezért nagy betűkkel a BIRTOK szó rá fog kerülni. Vagy egyszerűen csak birtokbornak nevezzük?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!