Magyar crowdfunding kampányok – Karma Platform

2013. december 07. 09:51

A Kickstarter nagyon szigorú az üzleti jellegű szoftverekkel kapcsolatban, így a sokkal megengedőbb Indiegogo-on indultunk. Interjú.

2013. december 07. 09:51
Kora András
Crowdfunding

Mi alapján választottatok crowdfunding platformot?

Kora András: A Kickstarter nagyon szigorú az üzleti jellegű szoftverekkel kapcsolatban, így a sokkal megengedőbb Indiegogo-on indultunk.

Milyen módon tervezitek terjeszteni a kampányotokat?

Az összes közösségi média csatornát hadba állítottuk, cikkeinkkel már valószínűleg találkozhattatok a magyar médiában. A külföldi sajtó nehezebb dió, jelenleg azon dogozunk, hogy ott is publicitást nyerjünk. A közösségi média csatornák közül a klasszikus Twitter, Facebook pároson kívül a LinkedIn az, amit nagyon aktívan használunk. A LinkedIn-en a releváns szakmai csoportok azok, amiket feltérképeztünk, üzeneteink ezekhez a célzott közösségekhez is eljutnak.

A fentieken kívül lesz még egy nagy esemény a Karma életében, ami független a crowdfunding kampányunktól, de fel fogjuk tudni használni a népszerűsítésére. Az október végi Dublin-i Web Summit konferencián egyrészt pitch-elni fogunk a startup versenyen, másrészt, mint kiállító is részt veszünk saját standdal. Természetesen, ahol tudjuk, itt is meg fogjuk említeni az Indiegogo-s kampányunkat. 

(...)

A kampány flexible funding-ként lett elindítva, tehát bármennyi pénz is jön össze, azt megkapjátok. Miért esett erre a választásotok?

Az online fizetési módban volt a döntő szempont, ugyanis ebben is van különbség a fix és a flexible funding között. A fix funding esetében – amikor csak akkor kapnánk meg az összegyűjtött pénzt, ha elértük a kitűzött célt – csak PayPal-lal lehet fizetni. Előzetes felméréseink azt mutatták, hogy Magyarországon a PayPal nem annyira elterjedt, ezért esett a választásunk a flexible funding-ra, mivel ez esetben bankkártyával is lehet fizetni. Az élet eddig minket igazolt, mert a hazai támogatóink 90%-a bankkártyával fizetett, hiba lett volna őket kizárni a kampányból.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!