Egy kis adalék a NAV botrányhoz

2013. november 21. 10:25

100 ezer forintos bírság azért, mert észrevettem a saját hibámat, a NAV pedig nem.

2013. november 21. 10:25
Ungváry Krisztián
Facebook

„Csak egy kis adalék a NAV botrányhoz: engem most 100.000 forintra büntetett a NAV, mert nem 15 hanem 40 nappal a borosüvegeim megvásárlása után jelentkeztem be környezetvédelmi termékdíj átalányra  ami eredetileg mintegy 4 ezer forint lett volna. Így egyszer fizetni kellett a 4 ezer helyett 62 ezer forintot, most pedig további 100.000 forint büntetést. Magyarán: a 25 napos, egyébként saját magam és nem a Hatóság által észlelt mulasztás bírsága a kérdéses összeg több mint negyvenszerese! Ezt aránytalansága miatt felháborítónak tartom. Fellebbezni »természetesen« értelmetlen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2013. november 24. 17:32
Az is botrányos amikor kormányváltás után elkezdődnek a hivatalnok cserék, meg az is ha nem..
liberálzöld.
2013. november 24. 17:31
Mert pitiáner vagy, azért! Mert 4 ezer forinton x@roztál. 4 milliárdnál már kezet is csókoltak volna. Így megy ez fityisztánban.
drkovax
2013. november 21. 15:18
Önbevallás. Felnőtteknek. A NAV magától is eljárt volna veled szemben idővel, csak az akkor ennél is többe kerül az Art. szerint ...
bini
2013. november 21. 15:18
Ezzel mit akart mondani? A NAV-ot dicsérte, vagy szidta. Ha valaki nem tart be valami szabályt amivel feltehetően tisztába kell hogy legyen, akkor nyelje le a békát. Velem az történt, hogy nyáron a párom kocsiját használtuk mivel az nagyobb és jot lehetett cuccolni vele. Ezért E-matricát én nem hosszabitottam. Közben Volt egy ügyünk vidéken és az én autommal mentünk le, s Budapestet elhagyva az M1-en hirtelen bekattant, hogy nics autópája matricánk. Az első benzinkuthoz kihuztunk, de jőtt a bünti, hogy a 17-es km-nél ellenöriztek, mi meg az első benzinkutnál ami 22 km Volt vettük meg a jegyet. Az ember saját hülyeségét figyelmetlenségét megfízette. Ráadásúl, ha az ember huzza halasza a dolgot és probáljamegmagyarázni a magyarázhatattlant akko 3ö nap késedelem után négyszeres díjat kell befizetni az egyszeri potdíj helyett. Ha az ember hibázik tök mindegy, hogy miért de Ő a hunyó ne probálja a hatóságot ekézni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!