Patriótának lenni menő

2013. október 02. 09:42

Szeretném hinni, hogy a nemzedékem talán felnőtt fejjel élheti át azt a felszabadító érzést, hogy a magyar versenyképes brand lesz.

2013. október 02. 09:42
Lánczi Tamás
Metropol

„Az elmúlt tíz évben pedig mintha kezdenénk ismét kíváncsiak lenni saját magunkra, Magyarország és a magyarok termékeire, ötleteire.

Hogy hol kezdődött a változás? Hol máshol, mint a magyar hasakban. Azt ugyanis nem lehet becsapni. Az íztelen paradicsomok, a gumiszerű sajtok és az óriásira puffasztott péksütemények lassan életre hívták a jó minőségű, magyar kézműves termékeket gyártó vállalkozásokat. Közben kisebb forradalom zajlott le a minőségi bor- és pálinkatermelésben. Gombamód szaporodnak a kézműves sörfőzdék. A hungarikumok az egészséges életmód részeivé váltak, modern formában újraéledt a háború előtti kávéházi világ, ismét trendi a Balaton, a hagyományőrző események és a népzene is utat talált a nagyközönség felé.

Valami megmozdult. Patriótának lenni kifejezetten menőnek számít. Szeretném hinni, hogy ennek a folyamatnak még csak az elején tartunk, és a nemzedékem talán felnőtt fejjel élheti át azt a felszabadító érzést, hogy a magyar versenyképes brand lesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2013. október 02. 12:48
Először talán az 1979 -es szintet kellene elérni! Ez csak a FIDESZ-SZDSZ-MSZP ügynökpártok és bomlástermékeik, továbbá az eju nélkül lehetséges. "Azt senki sem hitte volna, hogy 23 év múlva – a távoli jövőben – a magyar átlagjövedelem (143 ezer Ft nettó) az 1979-es 3.600 Ft reálértékének felel meg. És, hogy ezért háromszor olyan teljesítményt kell letenni az asztalra, hiszen a magyar termelékenység a nyugatinak a 25%-áról a 75%-ára emelkedett. És, hogy mindez csupán 3,8 millió embernek fog megadatni, nem úgy mint a múltban, 5 milliónak. És a nyugatias modernitás mindezen adományait is csak a teljesen elhülyített transz-atlanti világból záporozó szélsőségesen liberális idiotizmus melletti rendszeres hűségeskü fejében nyerhetjük csak el." Kocsis Márk 2012. szeptember
lantose70
2013. október 02. 12:01
Én is szeretném hinni, hogy lesz még okunk mire büszkének lenni. Sajnos ti nem sokat tettek érte érdemben. Az, hogy elmondjátok, hogy jó magyarnak lenni, szart sem ér. Fel kellene számolni a korrupciót és a nepotizmust - trafik-, föld- és Közgép-mutyi helyett. Rendbe kellene tenni a közszolgáltatásokat (eü, MÁV, Volán, közmű- és energiacégek) - rezsidémon-demagógia helyett. Színvonalas oktatás kellene - nem pedig Hoffmann-féle agymenés. És sorolhatnám tovább. Ez alapján akár azt is mondhatnám, azzal tennétek a legtöbbet az ország felemelkedéséért, ha mi8előbb elhúztok a francba. Sajnos a baloldal semmivel sem jobb nálatok. A szélsőjobb pedig még sokkal rosszabb mindkettőtöknél. Ez van, ezt az elitet bírtuk kitermelni 25 év alatt. Szégyellem magamat miattatok.
vidorka
2013. október 02. 11:50
No de Kedves Lánczi Tamás! A patrióta nem lopja meg a saját hazáját és népét!!! Maga nem tudta? ...vagy ha tudja akkor szóljon már Orbán Viktor miniszterelnök úrnak is ....mert pl ami legutóbb sejtetni engedi a sajtó a nászúra fát lopott! Rendezze már azt a kibaszott számlát a Haza felé!!! .... vagy a Bayer Zsóti elvtársúrnak hogy szóbeli média tanácsadásért nem illik pénzt fel venni a Hazától, de akkor már a Rákay faszomsetudja milyen keresztnevűnek is! ...és szóljon Papcsáknak, Kósának, Giró-Szásznak s nézzen körül a saját családjában is ..... hátha van kifizetetlen számla vagy visszaadandó holmi ami "csak úgy oda került".
popzene
2013. október 02. 11:35
Ha a századvéges, Fidesz-propagandista Lánczi-dinasztia mondja, akkor biztos úgy van :)))))))))))) Amúgy tök jó lenne, ha a patriotizmus meg hungarikum-bohóckodás helyett az ellenőrzött, ehető minőségű élelmiszerek előállítása és fogyasztása jönne divatba, a legjobb meg az lenne, ha ezek között azért lenne népszerű a magyar, mert _jó_, nem pedig a fenti butaságok miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!