Értelmetlen lesz az üzleti tervezés

2013. június 28. 19:11

Ilyen alapon bármely szektorra, bármilyen mértékben kivethető új adó, pusztán azért, mert mondjuk 50 milliárddal kevesebb folyt be a kasszába.

2013. június 28. 19:11
Barát Mihály
Világgazdaság Online

„Az, hogy a kormány immár sokadszorra nézi kiapadhatatlan pénzforrásnak a magyar bankszektort, nem meglepő. Azon sem lehet különösképpen csodálkozni, hogy az egyeztetési folyamat igen rövid idő alatt és sajátos módszerekkel zajlott. Azt is meg lehet érteni, hogy az elmért számítások miatt kieső illetékbevételt valamilyen módon pótolni igyekszik a pénzügyi kormányzat.

Az viszont már a legedzettebb szereplőknek is újdonság lehet, hogy kieső, illetve hiányzó bevételt ilyen módon pótol a kormány: ilyen alapon bármely szektorra, bármilyen mértékben kivethető új adó, pusztán azért, mert mondjuk 50 milliárddal kevesebb folyt be a kasszába. Ez pedig nagyon veszélyes precedens, ami gyakorlatilag értelmetlenné teszi az üzleti tervezést Magyarországon. Gondolom, mindenki tudja, hogy ez mit jelent.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kvasztics Fedor
2013. június 29. 11:24
Ha a bankok és a gazdaság szereplői visszafogták volna a mohóságukat, és nem jön létre a válság, akkor talán jobban állna az ország. Ha nem tekintették volna Magyarországot szabad prédának, ahol kollaboránsaik segítségével mindent megtehetnek, azt is, amit Európa más részén már nem, akkor is jobban állna az ország. Az ország most rosszul áll, de ezt azért mégsem csak a lakosságon kéne behajtani, fizessenek már azok is, akik eddig sérthetetlenségük biztos tudatában csak kaszáltak. Mert a profit volt a vallásuk, a spekulációs pénzszerzés inden áron. A világ összes adósságállománya háromszorosa a világ összes GDP-jének. Ez ép ésszel nem fogható fel, és ezt nem a világ lakossága hozta össze, hanem a szent piac szélhámossága.
Secnir
2013. június 29. 09:48
" ilyen alapon bármely szektorra, bármilyen mértékben kivethető új adó, pusztán azért, mert mondjuk 50 milliárddal kevesebb folyt be a kasszába. " -gondoljuk tovább. " Gondolom, mindenki tudja, hogy ez mit jelent. " -igen. ha úgy gondolják, akkor a bankbetétekre, később a folyószámlákra is kivethetnek extra adót. hoppá! jut eszembe, a tranzakciós illeték megnőtt, csak úgy lárifári? egyelőre 4-ről 6 ezrelékre. aztán meg ki tudja.
FOB
2013. június 29. 08:28
A tervek azért készülnek, hogy legyen mit megváltoztatni.
IgazságosIzomViktor.
2013. június 28. 23:49
Miért mit gondolsz mitől értünk el ilyen páratlan gazdasági sikereket?Adókból!!Semmi másból. És miközben ilyen káoszt és kiszámíthatatlanságot okoznak,azt kommunikálják,hogy ekkora tőke,ilyen sok befektetés még sose érkezett az országba,mint most.Meg a brutálisan,folyamatosan emelkedő árak mellett,hogy nő a kiskereskedelmi forgalom.Olyan pofátlan hazudozók ezek,hogy az már szürreális.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!