%-ok a startupnál, avagy a nemlétező torta osztogatása

2013. február 27. 18:32

Az egyenlő tulajdoni hányad megbéníthatja a céget, lelassítja a döntéshozást, és méltatlan méricskélésekhez vezethet arról, mi egyenlő mivel.

2013. február 27. 18:32
Megoldás Most
YouTube

„Tudod, mi a különbség testvéries és igazságos osztozkodás között? Az igazságos az 50-50%, de a testvériesben mindig van egy nagyobb testvér… Talán durván hangzik, de egy startupnál mindig testvériesen kell osztozkodni. Az egyenlő tulajdoni hányad megbéníthatja a céget, lelassítja a döntéshozást, és méltatlan méricskélésekhez vezethet arról, mi egyenlő mivel. Elég a baráti társaságok mindenki-egyenlő működéséből, ez egy vállalkozás. De hogyan döntsd el, hogy kinek miért és mennyivel többet/kevesebbet?

Annyira nem bonyolult.

Az első kérdés, hogy ki akar tulajdonos lenni, ki akar alkalmazott lenni, illetve ki tud/akar a nagy torta reményében várni, és ki az, aki inkább nyersen megeszi a rá jutó almadarabkákat, de nem hisz mélyen a leendő legszuperebb almás lepényben (vagy egyszerűen most éhes és nem tud várni). Lehet átfedés, de ezt tisztázzátok minél hamarabb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!