Spam Elek

2012. október 30. 11:24

Miért vannak spam-ek, vagyis kéretlen levelek? Na? Szabad a gazda?

2012. október 30. 11:24
Berényi Konrád
Onlinemarketing blog

„Azért, mert hatékonyak! Egész egyszerűen működik a dolog. Ha kiküldesz több tíz- vagy százezer címre kéretlen levelet, akkor az egész küldés költsége elmarad attól a haszontól, amit végső soron keresni lehet. És egy jól megírt, kitalált levélbe belekötni is nehéz, vagyis alacsony a kockázata a kiküldésnek... Ráadásul a céges emailekre (nem magánszemély email címekre) történő küldés nem is tilos.

Tapasztalatból mondom (volt »szerencsém« látni egy kisebb címlistára kiküldött kéretlen kampány statisztikáját), hogy a dolog működik. Persze, iszonyúan nem hatékony, nagyon kicsi az átkattintás, még kisebb a konverzió - de maga a címlista is nagyon olcsó volt, a kiküldés sem volt nagy pénz (mint kiderült).

Az a nagy igazság, hogy ezt nem kevés vállalkozó tudja is, így aztán hiába is próbálnánk meg lebeszélni őket, úgyis fogják használni. Igen, persze, megértik, hogy van némi kockázata, hiszen lesznek, akik pont a spamelés miatt fogják megutálni őket - de egy kicsi cégnél ez majdnem tökmindegy...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2012. november 01. 19:52
Meg azért, mert személytelen. Nem kell pofa hozzá, hogy a távolból ismeretlenül százezreket zaklass. Valóban kisebb a kockázata, hogy jól megérdemelten orrba nyomjanak.
imres
2012. október 30. 16:47
Jajjj! Szabad. Úgy izgulok, hogy miért vannak? De előbb-utóbb megtudom. Most sem tudtam meg. :( Olvassuk csak a mondandót! Első mondat: "Azért, mert hatékonyak!" Majd később: "Persze, iszonyúan nem hatékony, nagyon kicsi az átkattintás," blablabla, blablabla.
Akitlosz
2012. október 30. 16:07
Hatékony, mert olcsóbb, mint más módszerek. Nem hatékony, mert rengeteg spamet kell elküldeni, hogy egyből vevő legyen. A kettőt összevetve megéri, s mint írtam az előbb a spameléshez pofa sem kell, arcukat, nevüket nem adják hozzá. Azért így a személyes megkereséssel dolgozó ügynök munkája hatékonyabb, ha azt nézzük, hogy hány megkeresésből lesz vásárló, de összességében messze alulmarad a spameléshez képest. Egyx nap hány kuncsaftjelöltet tud megkeresni egy ügynök? Miközben ennyi idő alatt százezrével lehet spameket küldözgetni. Ha csupán 1%-os a hatékonyság az már messze bőven megéri nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!