Egy kisdoktori dolgozat margójára

2012. január 20. 11:08

Schmitt Pál most éppen rossz mintát ad, egy egész országnak.

2012. január 20. 11:08
Bella Péter
reposzt

„Nem is olyan nagy dolog? Szívemre teszem a kezemet: olyan nagy bűn, igen, mert ez következik belőle, amit Oroján Sándor leír (akinek őszintén kívánok sikereket a keményen megszerzendő doktorijához), az, hogy innentől kezdve relativizálni lehet a nyilánvaló csalást, hazugságot. Sőt, kell is, hogy az elnök a helyén maradjon. Ez a nagy probléma, ezért kell felállni, és jelezni, hogy ezt nem szabad. Mert ezek után bárki megteheti, hisz nem is olyan nagy baj, főleg, ha rendes ember vagy a mi csapatunkhoz tartozik. Itt van az igazi probléma, hiszen elnökök jönnek és mennek, de amit tesznek, annak a nyoma megmarad, egyre több emberben. És nincs az a kötelező etikaoktatás, ami ezt a folyamatot megállítsa.

Aki vezető, az mintát is ad, tudomásul kell venni, lelkészként mondták, tanították, tapasztalom. Ez lehet jó, követendő, építő és lehet romboló, romlott, káros. Schmitt Pál most éppen rossz mintát ad, egy egész országnak. Kellene egy jó példa is, nagyon gyorsan, el kellene hagyni a pástot és átadni egy arra méltó embernek. Ez szép és jelképes tett lenne, jó kezdő lépés a jövő felé, amit a miniszterelnök a diákolimpikonoknak felvázolt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Faqtya ezredes
2012. január 20. 20:04
A hávégé ad rossz mintát, de már megszoktuk.
Theorba
2012. január 20. 19:51
ÚGY TŰNIK, SENKI SEM ÉRTI, HOGY A HVG — A FIDESZ MEGBÍZÁSÁBÓL — CSAK ELTAKARÍTJA AZ ÚTBÓL A PALIKA ZSAROLHATÓSÁGÁT JELENTŐ ÖSSZES AKADÁLYT. Hiába, no: zseni vagyok :))) — akarom mondani dr zseni...
lincoln ábrahám
2012. január 20. 18:26
Olyan szomorúan gennyes ez az egész...meg hogy van, akinek magyarázni kell: szeretnénk felnézni a vezetőinkre. De nem azért mert TI mondjátok, hanem mert van mennük - ha más nem is - de tartás...
Nemhivo
2012. január 20. 16:38
....annyira szánalmas ez a vergődés a sliccpaliért... Pláne azok után, hogy egyrészt kvázi bevallotta a rádióban, hogy VALÓBAN másolt 180 oldalt a 210-ből...viszont a TÖBBIT magától írta...erre kiderül, hogy ez sem igaz!!... Az ilyen erkölcsi alappal rendelkező, plagibácsit védők, hogyan ekézhetnek BÁRKIT is? (pl a gyurcsányt!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!