A kormány beláthatná, hogy nem éri meg keresztbe tenni a bankoknak

2011. szeptember 17. 15:30

Fokozatosan táncolt vissza a lakossági devizahitelek végtörlesztéséről szóló tervétől a kormány.

2011. szeptember 17. 15:30
Barát Mihály
VG.hu

„Fokozatosan táncolt vissza a lakossági devizahitelek végtörlesztéséről szóló tervétől a kormány. A gond csak az, hogy a nyilvánosság előtt faragták az eredeti javaslatot, súlyos anyagi és hitelességi veszteségeket okozva ezzel az országnak.

A hazai és külföldi bankok elbizonytalanodással vegyes felháborodása, éves eurórekord a forinttal szemben, súlyos veszteségek a tőzsdén – röviden így foglalható össze a kormányzat azon tervének hatása, amely a lakossági devizahitelek rögzített árfolyamon történő végtörlesztésére vonatkozik. Ez a »csomag« különösen annak tükrében dühítő, hogy némi józan gondolkodás segítségével el lehetett volna kerülni. Ráadásul ezeket a hibákat nem is először követi el a kabinet: a devizapiacon vihart kavaró bejelentésre – lásd Kósa Lajos ét – már korábban is volt példa, csakúgy, mint az átgondolatlanul meghozott, végül aztán viszonylag szalonképessé faragott elképzelésekre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2011. szeptember 18. 14:32
Csezdmeg, ha nem éri meg, ne tégy keresztbe. Én sem teszek, elég, ha azok tesznek keresztbe nekem.
SBI
2011. szeptember 18. 08:23
A bankokat Magyarországon megéri keresztbe tenni, pontosabb perelni. Miért? Azért, mert: 1.) Ezeket a közgázon végzett faszfejek irányítják, akik nyilvánvalóan azért jelentkeztek a közgázra, mert nincs érzékük a joghoz. Nagyítóval sem lehet közöttük olyat találni, amelyiknek lenne. Ez személyes tapasztalat, tehát az univerzum egy távoli szögletében biztosan van egy olyan közgázos, aki briliáns jogász lehetett volna. Persze, minden banknak van jogásza. Ha nehezen megoldható problémád van a bankkal, akkor egyenesen hozzájuk kell fordulni. Csak egyszer találkoztam olyan banki jogásszal, aki nem ismervén a szerződésemet, azt a legutolsó állapot szerintinek gondolva, megpróbált arra rávenni, hogy fizessek mint a katonatiszt. Nem is akarta megismerni az én konkrét esetemet, csak lökte a hülye sulykolós dumáját. Bár elvileg azért is tartják őket, hogy ellenőrizzék a bank szerződéseit, szerződéstípusait, de dolgoztam olyan bankban ahol rendszeresen elfelejtették megkérdezni ezekről a jogászt. Aki egyébként jó fej volt. Kedveltem. 2.) A banki dolgozókat általában nem érdekli, hogy milyen jogszabály alapján dolgoznak. A bank központjában sem. 3.) A deviza-hitelek esete is azt bizonyítja, hogy a szerződések hemzsegtek a hibás feltételektől, kellékektől.
gary_cooper
2011. szeptember 17. 18:35
Ez megint egy ostoba megközelítés. Mi a jó fenétöl tabu a bankokat "megregulázni"? Már egy másik cikkel kapcsolatban is írtam, hogy pl. Keszthelyen min. 15 bank van. Egy 20ezres kisvárosban. Ebböl kb. a fele külföldi bank. Miért éri itt meg ennyi banknak müködni? Mert tisztességtelen feltételekkel nyújtják a hiteleiket. Ausztriában és Németországban nem tehetik meg azt, amit itt megtesznek. Miattam kivonulhatnak, bár nem hiszem, mert Magyarország egy aranybánya nekik.
kukagyerek
2011. szeptember 17. 17:26
"Fokozatosan táncolt vissza a lakossági devizahitelek végtörlesztéséről szóló tervétől a kormány." Mint ahogy mindentől, amit beígért a bamba, hiszékeny választóinak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!