Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Frankensteinre bízott felsőoktatás

2011. augusztus 12. 18:57

Nagyon úgy tűnik, hogy a magát épp önálló pártnak álmodó kereszténydemokraták identitásképző erőként használják államtitkárukat.

2011. augusztus 12. 18:57
Stemler Miklós
Hírszerző

A mostani helyzet több szempontból is a bűnös nyolc évet idézi, abból is a 2002-2006 közötti időszakot, amikor a néhai Szabad Demokraták Szövetsége színeiben egy bizonyos Magyar Bálint vezette az oktatási tárcát, akitől mind a nagyobb koalíciós partner oktatáspolitikusai, mind az oktatás résztvevői permanensen agyvérzés közeli állapotban voltak. Magyar egyik remek ötlete volt többek között a felsőoktatási intézmények infrastruktúrájának PPP konstrukcióban történő felújítása, amely minden bizonnyal rengeteg embernek, többek között pártközeli vállalkozónak érte meg, csak épp a magyar államnak és a felsőoktatási intézményeknek nem. Magyarnak ebből természetesen semmi baja sem lett, ahogy abból sem, hogy 2005-ben totális káoszba fulladt az új érettségi rendszer debütálása.

Ilyen teljesítmény mellett valószínűleg bármelyik szoci politikus repült volna, ám mindezt nem lehetett megtenni az SZDSZ szürke eminenciásával, aki így egészen 2006 tavaszáig tarthatta rettegésben a magyar oktatási rendszert. Bár Hoffmann Rózsát bajos elképzelni a KDNP szürke eminenciásaként, nagyon úgy tűnik, hogy a magát épp önálló pártnak álmodó kereszténydemokraták identitásképző erőként használják államtitkárukat, aki bármennyire is gáz, mégis az ő emberük – no meg korábban az MSZMP-é, de a NER-ben ez már régóta nem számít gondnak.

A párhuzam azon a ponton véget ér, hogy míg az SZDSZ egészen 2006 őszéig valós, bár szerény társadalmi támogatottsággal rendelkező alakulat volt, addig a KDNP újjászületése a kétezres évek közepén Orbán Viktor Frankenstein-projektje volt. Bár a klasszikus történet szerint ezen a ponton következne a szörny szembefordulása teremtőjével, a dolgot igen kétessé teszi, hogy Mary Shelley esetében Frakenstein teremtménye nem kapott képviselői tiszteletdíjat, költségtérítést, avagy esetenként kormányzati Audit.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2011. augusztus 13. 14:22
Információ híján eléggé "publicista lúzer" módszernek tűnik, ahogy Magyarra vonatkozó állítása súlyát (tevékenysége "permanensen agyvérzés közeli állapotot" okozott), azzal növeli, hogy a felelősséget CSAK rá hárítja. Vagy nem igaz, hogy VALÓBAN ilyen ártalmas lett volna a tevékenysége, vagy nem csak egyedül művelte. Vagy bármi más: pl. a "ppp" módszer nem ártott annyira (amúgy is ez olyan kormánypárti lózungnak tűnik...), ÉS benne volt az akkori kormánypárt is... A többi nyilvánvalóan igaz. Rózsán keresztül a pártja identitását erősítik meg, kerül amibe kerül az oktatási terület kiszolgáltatottjai számára. Ahogy Viktor is sütögeti, amit akar, legfeljebb az ország kiszolgáltatottjai látják kárát...
TroppauerH
2011. augusztus 13. 13:45
Husosfejű megint marhaságokat írogat! Irány a fogyókúra!
balbako_
2011. augusztus 13. 08:00
Ha egy magyar oktatáspolitikus a gyerekek elé követelményt állít, ha nem folyvást lejjebb, hanem inkább feljebb helyezi a mércét, miért vált ki őrjöngő dührohamokat a balliberális oldalról?
Kedves Robi
2011. augusztus 13. 02:07
Ha Libsitz Manó elvtársnak nem tetszik itt, bátran haza takarodhat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!