Összeveszett Guardiolával a Manchester City kulcsembere, nyáron repülhet is a csapatból

2024. május 21. 19:26

Joao Cancelo korábbi esete után újabb labdarúgó került átadólistára, mert szembeszállt a friss angol bajnok Manchester City menedzserével.

2024. május 21. 19:26

Nyitókép: Catherine Ivill - AMA/Getty Images

Akik látták a Tottenham–Manchester City angol Premier League-meccset egy hete kedden, azok sokáig nem feledik, milyen közjáték játszódott le a vendégcsapat edzője és kapusa között. A manchesteri Ederson a meccsen ápolásra szorult, és le is cserélte őt a szakvezető. A brazil futballista azonban meglehetősen dühösen, sűrű szitkozódások között vonult le a pályáról, még Josep Guardiolával is vitázott emiatt, majd egy vizespalackon töltötte ki a mérgét. Látszott, majd felforr a dühtől, hogy lecserélték. Sejthető volt, hogy a történteket nem bocsátja meg egyhamar a spanyol edzőzseni.

Ederson Moraes – a hivatalos verzió szerint – szemsérülése miatt hagyta ki a Premier League utolsó, bajnoki címről döntő fordulóját, a Manchester City–West Ham meccset. És Pep Guardiola várhatóan az FA-kupa döntőjében is Stefan Ortegára számít majd. 

„Ederson jó ajánlat esetén a nyáron távozhat a Manchester Citytől. Szaúdi klubok már érdeklődnek a 30 éves brazil válogatott kapus iránt, 

aki a jelenlegi szezon végén döntene. A játékoson múlik majd, mi lesz, de a Man City is kivár” – írta közösségi oldalán az átigazolásokban jól értesült olasz transzferguru, Fabrizio Romano. Tehát nagy a valószínűsége, hogy a kapus a következő szezont már nem az angol bajnokcsapatnál kezdi.

Ebből is látszik, nem kifizetődő összekapni a szakvezetővel, mert az edzőnek mindig igaza van. Amúgy az FC Barcelona portugál szélső védője, Joao Cancelo is ezt bizonyítja. A katalánoknál kölcsönben szereplő sztárjátékos alaposan beolvasott a Manchester Citynek.

„Azt hiszem, a Manchester City hálátlan volt velem. Sokáig voltam nagyon fontos játékosa a csapatnak, és soha nem vallottam kudarcot a klub és a szurkolók iránti elkötelezettségben. Emlékszem, amikor kiraboltak és rám támadtak a saját házamban… másnap már pályára léptem az Arsenal ellen úgy, hogy rettegve hagytam otthon a lányom és a feleségem. Amit Guardiola mondott rólam, hazugság! Kérdezzék meg Rico Lewist vagy Nathan Akét… Nem problémáztam rajta, ha nem játszottam, nem volt felsőbbrendűségi érzésem a csapattársaimmal szemben, ő mégis ezt mondta. Az emberek persze arra fognak emlékezni, amit ő mond, sokkal nagyobb súlya van a szavainak. Én tudom, hogy nem hazudok, az élet pedig megy tovább” – idézte a Nemzeti Sport a portugál védőt, aki jól hallhatóan még mindig neheztel a manchesteriek edzőjére.

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rugbista
2024. május 21. 19:46
A kapus nagyon tapló volt. Agyrázkódás gyanúja is fennállt, jó, hogy lecserélik!
lefty67
2024. május 21. 19:31
Amelyik öltözőben nem az edző a legerősebb kutya, ott nincs rend! A Citynél rend van, a Hangos Szomszédnál nincs!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!