Kulisszatitkok Szoboszlaiék edzőjelöltjéről – a korábbi magyar válogatott csapattárstól

2024. május 08. 22:00

Fehér Csaba szerint Arne Slot nem az új Klopp, de a magyar középpályásnak nagyon jó helye lesz az együttesében.

2024. május 08. 22:00
Feyenoord's Dutch head coach Arne Slot attends a press conference prior to the UEFA Champions League match against Atletico Madrid at Feyenoord Stadium de Kuip in Rotterdam, on November 27, 2023. (Photo by Olaf Kraak / ANP / AFP)

Fotó: Olaf Kraak/ANP/AFP

A hivatalos bejelentésre ugyan még várni kell, de sajtóhírek szerint már nem sokat: a nyáron távozó Jürgen Klopp helyét a holland Arne Slot veheti át a liverpooli kispadon. A 45 éves szakember Rotterdamból érkezik Angliába, ez lesz az első külföldi kihívása, játékosként kizárólag hazai klubokban szerepelt, és edzői pályafutása során is csak hazájában, az AZ Alkmaarnál és a Feyenoordnál dolgozott.

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar csapattársak szép számban szegélyezték Arne Slot útját: a Sparta Rotterdamban Vermes Krisztián, míg a NAC Bredában Babos Gábor, Pető Tamás, illetve Fehér Csaba játszott vele egy csapatban. A jelenleg televíziós szakértőként dolgozó, 42-szeres magyar válogatott Fehér Csaba a Magyar Nemzetnek adott interjújában kitért rá, milyen emlékei vannak korábbi csapattársáról, akivel 2002 és 2004 között 48 mérkőzésen voltak szerepeltek együtt, és mit vár tőle Liverpoolban.

Ezt is ajánljuk a témában

„Nem ő volt a leggyorsabb játékos, de ezt jól kompenzálta azzal, hogy gyorsan gondolkodott. Pályán kívül is az intelligens, érdeklődő, a világra nyitott futballisták közé tartozott.

Emlékszem, hogy amikor a válogatottól érkeztem vissza a csapathoz, mindig az elsők között kérdezett arról, milyen volt a játék, hogyan álltunk fel, milyen taktikát alkalmaztunk.

Az adott pillanatban ebbe nem gondolt bele az ember, de így utólag visszanézve, már akkor érződött rajta az edzői véna” – kezdte Fehér.

„Hollandiában az egyik legjobb edzőnek tartják, sőt talán már több is annál. Tudatosan építette fel a karrierjét, és eddig minden csapatánál sikeres volt. Az AZ Alkmaarral már 2020-ban jó úton járt a holland bajnoki cím felé, amit szerintem meg is szerzett volna, ha a világjárvány miatt nem szakad félbe az a szezon. Utána került a Feyenoordhoz, ahol hasonló volt a helyzet, mint a Liverpoolnál Klopp érkezésekor.

Volt egy nagy nevű klub, amely kicsit leszakadt az élmezőnytől, és ezt tudta Slot megváltoztatni, akárcsak Klopp Liverpoolban”

– emlékeztetett a korábbi védő, aki azt is hozzátette, nem reális azt várni az új menedzsertől, hogy olyan hatást gyakoroljon a klubra, mint a távozó német.

„Nagy hiba lenne azt várni Slottól, hogy olyan legyen, mint Jürgen Klopp.

Az évek alatt Klopp körül egyfajta személyi kultusz is kialakult, nemcsak a Liverpoolra, hanem a Premier League egészére óriási hatást gyakorolt. Slottól vagy bárki mástól lehetetlen elvárni azt, hogy ezt egyből továbbvigye.

Át is alakul Klopp távozásával a Liverpool menedzsmentje, újra nagyobb hatalom kerül a sportigazgató kezébe, ami szerintem kedvező az új edzőnek, hiszen megoszlik a felelősség” – fogalmazott Fehér, aki Szoboszlai Dominik helyzetéről is szót ejtett.

„Eddig az volt a jellemző, hogy Slot kezei alatt nagyon jól fejlődtek tovább a játékosok, jobban belegondolva én is szívesen lettem volna a futballistája, és szerintem ezzel Dominik is így lehet majd. Szoboszlai már bizonyította, hogy jól megállja a helyét a Premier League szintjén is, a következő lépés az lehet, hogy igazi vezére lesz a Liverpoolnak. Több meghatározó játékos is távozhat, és

Dominik abba a három-négy futballistából álló körbe tartozik, amelyből kikerülhetnek az új vezérek”

– hangsúlyozta Fehér Csaba.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­­­g­­­a­­­z­­i n­i­m­­­f­­­o­m­­­á­­­n­­­i­­­á­k­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!