„Csak szenved az utóbbi hetekben” – az angol sajtó kritizálja a sokat hibázó Szoboszlait

2024. április 19. 09:34

Bár 1–0-ra győzött az Atlanta ellen idegenben a Liverpool, az előző heti égés (0–3) után ez édeskevés volt. Az angol szakújságírók a kezdőcsapatban helyet kapó, de a második félidőben lecserélt honfitársunkat sem kímélték.

2024. április 19. 09:34
EDERSON; SZOBOSZLAI Dominik

Az első félidőben még akadtak biztató megoldások – Nyitókép forrása: MTI/AP Antonio Callani

 

Lássuk, miként értékelték Szoboszlai Dominik teljesítményét a bergamói negyeddöntő után. Mint azt megírtuk, hiába szerzett már a 7. percben vezetést az angol együttes, a hátralévő 88 perc alatt képtelen voltak újabb gólokat szerezni az egyre tanácstalanabbá váló liverpooliak. Ki is estek az Európa-ligából.

Ezt is ajánljuk a témában

A legtöbb portáltól 5-ös osztályzatot kapott a magyar válogatott csapatkapitánya, de volt egy kiugró 7-es is!

Sportskeeda.com

Szoboszlainál 85 százalékos passzpontosságot regisztrálhattunk, öt párharcot megnyert, volt két szerelése, és egy kaput eltaláló lövése.

Osztályzata: 7

Liverpool.com

Az utóbbi hetekben látott teljesítményhez képest egy apró javulás látszott, de a magyar játékos még ennél is jobb teljesítményre képes. Jót tett neki, hogy visszatért a kezdőcsapatba barátja, Trent Alexander-Arnold, ezzel együtt a szünet után visszaesett a teljesítménye.

Osztályzata: 6

MUNOZ, Daniel; SZOBOSZLAI Dominik
Az angol sajtó szerint az utóbbi hetekben visszaesett Szoboszlai Dominik teljesítménye Fotó: MTI/AP Jon Super

Liverpoolecho.co.uk

Egy korai, 12. percben leadott lövését Musso kapus hárította, ezt leszámítva inkább csak pontatlan átadásaira emlékszünk – biztató szituációkban. A második játékrészben meglehetősen észrevehetetlenné vált, le is cserélték.

Osztályzata: 5

Anfieldwatch.co.uk

Nem sokkal a vezetés megszerzése után hanyagul passzolt, amellyel kis híján bajba sodorta a csapatot, de szerencsére les lett a hazai akció végén. 

Szoboszlai előtt nagy terek nyíltak meg a jobb szélen, de nagyon kevésszer használta ezt ki,  keveset vállalt magára. 

Bő egy óra elteltével jogosan váltotta Harvey Elliott.

Osztályzata: 6

Liverpoolworld.uk

Az első félidőben több alkalommal is megpróbált lendületesen betörni az Atalanta védelme mögé, de sokszor túl könnyedén szórta el a labdákat. Szünet után még inkább leegyszerűsítette a játékát, nem volt meglepő. hogy a 66. percben Klopp lecserélte.

Osztályzata: 5

 

Ezt is ajánljuk a témában

Thisisanfield.com

Néha úgy tűnt, hogy amikor be-berobbant az üres területekre, hatással tud lenni a mérkőzésre, de a végén rendre rosszul döntött. A jobb szélen néhányszor próbálkozott biztató összjátékot kialakítani, de összességében 

messze elmarad a szezon elején mutatott formájától. Sokkal többet várunk tőle az idény utolsó, döntő harmadában, de az igazat megvallva, eddig keveset kaptunk.

Osztályzata: 5

90min.com

Nem volt képes a várt hatást gyakorolni a meccsre, miközben a Liverpool reménytelenül hajtott a hátrány kiegyenlítéséért. Több kellett volna!

Osztályzata: 5

Goal.com

Volt egy elfogadható tűrhető lövése az elején, de a játéka hanyag volt, többször is elpasszolta a labdát, amellyel egyszer komoly gondot is okozott a csapatának az első félidőben. Egyáltalán nem volt meglepő a cseréje. Sajnos valóban igaz:  az erős szezonkezdet után elszürkült.

Osztályzata: 5

Anfieldindex.com

A magyar válogatott csapatkapitánya jobb oldali középpályásként kezdett, azzal az utasítással, hogy nyomuljon fel és alakítson ki helyzeteket a csatároknak. Sajnos, a hazai csapat jó védekezése mindezt nagyrészben meghiúsította, és az egész mérkőzésre jellemző határozatlanság miatt ki is estek a Vörösök.

Osztályzata: 6

Dailymail.co.uk Szoboszlai az utóbbi hetekben csak szenved, a kulcspasszai rendre rosszul sikerülnek. A játéka hanyag, a formahanyatlása folytatódik.

Osztályzata: 5

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­­­ö­­­g­ö­­­s­­ ­­l­­­á­­­n­y­­­o­­­k­­ ­v­­á­r­­­n­a­­k­­ ­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
akkor ki
2024. április 19. 17:20
Jót fog tenni egy új edző meg Szalah távozása! Más megoldást nem látok!
Squalline
2024. április 19. 10:38
A sofascore-on csapata 3. legjobb mezőnyjátékosa volt. A csapat zöme még szarabb volt, mint ő. De tény, hogy nem megy neki sem. 15. perc táján az az eladott a labdája katasztrófa volt, de azon kívül nagyot nem hibázott, és benne legalább volt valami kis ügyesség, tűz. Számos játékos eladott labdákat, többet is, borzalmasak voltak, egészen kiábrándító volt nézni. A fáraó meg elkapta Nunez betegségét, ajtó ablak gólhelyzetben mellé sípcsontozta. A cseréket meg hagyjuk is. Az már vélhetően a hétvégi fordulónak szólt, Klopp látta hogy itt ma nem (ma sem) váltják meg világot. A behozott Nunez és Elliot valami botrányosan szarul játszott. Jött le Diaz, Salah, Trent Szobival együtt, ez már a hétvégének szólt.
Reszelő Aladár
2024. április 19. 10:36
Pár apróság: - itt 11-en vannak a pályán, nem csak Dominik. - a hétvégén adott 2 gólpasszt, csak a kollégák kihagyták - Szalah és Nunez formája igazán pocsék A Pool az utolsó akciógólját a MU elleni első félidőben lőtte óta 7 félidőt játszott, ez alatt az idő alatt 2 gólt szerzett, mindkettőt 11-esből. A 7 félidő összesített xG-je: MU második félidő:2,0 Atalanta otthon: 2,43 Palace: 2,74 Atalanta idegen: 1,35 Vagyis 8,52-es xG-ből 2 gól született, az is 11-esből. Akkor kik is játszanak rosszul?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!