Bravúrgyőzelem Svédország ellen – női kéziseink megverték a favoritot az olimpiai selejtezőn!

2024. április 12. 20:08

Nagy lépést tett a párizsi olimpiai részvétel kivívása felé a magyar nemzeti együttes, amely 28-25-re nyert a svéd válogatott ellen.

2024. április 12. 20:08
Debrecen, 2024. április 12.
A magyar csapat tagjai ünneplik gyõzelmüket a nõi kézilabda olimpiai selejtezõtorna 2. fordulójában játszott Svédország - Magyarország mérkõzés végén a debreceni Fõnix Arénában 2024. április 12-én. A magyar válogatott 28-25-re gyõzött.
MTI/Czeglédi Zsolt

 28-25-re nyert Svédország ellen a debreceni olimpiai selejtezőtornán a magyar női kézilabda-válogatott, amely ezzel óriási lépést tett az olimpiai részvétel felé, hiszen amennyiben szombaton  japán válogatott ellen is nyernek a lányok, már bizotosan részt vehetnek a párizsi játékokon. A debreceni Főnix Csarnokban antasztikus közönség előtt, kitűnő csapatjátékkal rukkolt elő Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttesen pénteken és szinte végig vezetve nyerte meg a mérkőzést. 

A magyar csapat nagyon összeszedett játékkal kezdte a meccset, az idgesebbnek és pontatlanabbnak tűnő svédek már a nyolcadik percben időt kértek. Ekkor 4-1 re vezetett a nagyon jól védekező magyar nemzeti együttes, és a meccs első negyedórájában már 4 gólt szerző Kuczora Csenge vezéreltével a támadásokban is sikeres volt egy ideig, majd jött egy kisebb hullámvölgy, amikor kiegyenlített az ellenfél. 

Szerencsére a magyar lányok gyorsan kikeveredtek a gödörből, és az első játékrész végére megint 4 góllal vezettünk (15-11). 

A második játékrész nem jól indult a mieink számára, hiszen a svédek zsinórban három gólt szereztek, és 17-17-nél megint sikerült kiegyenlíteniük. A magyar válogatott azonban nem esett szét, megint sikerült átvenni a mérkőzés irányítását. A svédeket biztosan demoralizálták a kitűnően játszó csapatkapitány, Bíró Blanka bravúros védései, amelyek átsegítettek minket a kritikus pillanatokon. 

A mérkőzés végére három gól előnyünk volt a svédekkel szemben, és ezt sikerült is tartani a végső sípszóig. 

A magyar csapat bravúros játékkal úgy nyert 28-25-re az olimpiai selejtezőtorna nagy esélyese ellen, hogy az ellenfél egyetlenegyszer sem vezetett a meccsen. 

Ezzel nemzeti együttesünk nagyon közel került ahhoz, hogy megszerezze az olimpiai részvételi jogot. Vasárnap a japán csapat ellen játszik a magyar női kézilabda-válogatott, és amennyiben nem kap ki négy gólnál nagyobb különbséggel, kijut a párizsi olimpiára, 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­A­­ ­­d­­ö­­­g­­­ö­­­s­­­ ­­l­­á­­­n­y­­­o­­k­ ­­­v­­­á­­­r­­­n­­­a­k­­­ ­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
polárüveg
2024. április 13. 09:10
A támadásban azt az átütő erőt és fantasztikus villanásokat, a védekezésben pedig az áthatolhatatlanságot kell stabilabbá tenni. A fantasztikus pillanatokba kapaszkodjon mindenki, mert azok felemelőek voltak. Nem véletlenül volt a közönség extázisban. A rossz bíró gyógyszere az ilyen játék. Óriás gratuláció az egész csapatnak!!
survivor
2024. április 12. 22:47 Szerkesztve
"Antasztikus !" Legyőztük a transznőket !💏
anegy_
2024. április 12. 22:23
Háááát Lányok! Ezt a meccset nem lehetett ülve végig nézni! A 3-0, 4-0 oda-vissza etapok az utolsó 5 percig talpon tartottak. Óriási gratula! A bírók meg le vannak s.arva, nem mertek mocskosabbak lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!