Újabb szövetségi kapitányok tiltakoznak az ellen, amivel az UEFA elronthatja az Európa-bajnokságot

2024. március 28. 22:47

Koeman és Nagelsmann után szerb és angol kollégjuk kampányol az Eb-keret szűkítése ellen.

2024. március 28. 22:47

Egyre több ország szövetségi kapitánya tiltakozik az UEFA reformja ellen, amellyel 23 főre szűkítette a labdarúgó Európa-bajnokságon résztvevő csapatok keretét. Julian Nagelsmann a német- és Ronald Koeman a holland válogatott vezetői már korábban kifejezték rosszallásukat és kampányoltak a korábbi 26-os keret mellett, most pedig szerb és angol kollégáik tették meg ugyanezt.   

A Nemzeti Sport cikke szerint a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Dragan Sztojkovics már a katari vb idején is szerette volna eléreni, hogy 23 helyett 26 játékost vihessen a tornára, és ugyanezt szeretné a nyári Európa-bajnoksággal kapcsolatban elérni. A szerb Blic beszámolója szerint Gareth Southgate, a szerbekkel azonos Eb-csoportban lévő angol nemzeti csapatot irányító szaekmber egyetért vele. 

„Újabb megbeszélés vár ránk az UEFA-nál, amelyen a szövetségi kapitányok megvitatják, hogy lehessen-e több játékost kivinniük az Európa-bajnokságra” – idézte a lap a brit szakembert. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. március 29. 08:13
Nem teljesen látni, hogy mi értelme ennek a szigornak. Kompromisszum lehetne, hogy erre a 3 helyre 21 év alatti játékos kerüljön, illetve ha valaki megsérül, akkor lehessen mást behívni. Mintha még azokat az időket élnénk, amikor busszal, vonattal és hajóval jártak az emberek és valaki hátrányban lett volna, mert messzebbről jön a játékosa. A nagyobb keret pedig csak minimálisan növeli a költséget. +1 szoba, +2 adag kaja a svédasztalon, +1 fő gyúró, +3 szék az eligazításon.
ujujuj
2024. március 29. 06:50
Azt hittem, a német és a holland a következő buzulás Eb-n történő propagálásáért fog kilincselni, ahhoz képest ez egy kellemes kis semmiség.
Akitlosz
2024. március 29. 01:25
Érvei persze egyik félnek sincsenek. Akkor felesleges a sok felesleges léhűtő, elegendő a 23 fős keret.
SzaboGeza
2024. március 29. 00:03
Név szerint kik szavaztak a csökkentésről???!!!! Csak hogy ismerjük ezeket a jóembereket!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!