Ezerrel hirdeti a melegek elfogadását a Disney, miközben két éve keményen cenzúrázta a queer párokat

2022. június 13. 10:39

A Disney+ most „pride kollekciót” dobott a piacra, pedig korábban erősen cenzúrázta a szivárványos tartalmakat – vajon az aktuális érdek szüli a cég aktuális álláspontját?

2022. június 13. 10:39
null

A Disney „Pride” kollekciója képmutatónak hat az LMBTQ+ támogatók szerint

A hivatalos Disney+ instagramon posztolta: „a Pride hónapban és azon túl a Walt Disney Company az LMBTQIA+ közösség és támogatói mellett áll, büszkén támogatva a befogadó, sokszínű és hiteles történetmesélést. Ma és minden nap elkötelezettek vagyunk a holnap újragondolása mellett az LMBTQIA+ történetek felerősítésével, valamint kiállunk a médiában és a szórakoztatóiparban a pontos reprezentáció fontossága mellett. Csatlakozz hozzánk az LMBTQIA+ hangok, tehetségek és tartalmak felemelésében az új Pride kollekciónkkal a #DisneyPlus-on.”

A támogatók azonban nem voltak elragadtatva – szerintük

a Disney úgy próbál progresszívnek tűnni, hogy közben figyelmen kívül hagyja saját múltját a médiában.

A „Bagolyház”, a „Gravity Falls” és a „Csillagok a gonosz erői ellen” mind kemény cenzúrát kaptak a queer párok ábrázolása miatt. A Bagolyházat nem mellesleg törölték is.

Bár a Walt Disney Company hivatalosan nem erősítette meg, a rajongók szerint a Disney így akarja támogatni a floridai kormányzó, Ron DeSantis „Ne hívd melegnek” törvényét.

Az alábbi videóban látszik, hogy nem csak a queereket cenzúrázta vagy javította a Disney:

Könnyedén levonható a következtetés: a Disney döntéseit nagyban meghatározza a népszerűség. Ha az embereknek nem tetszik valami vagy éppen csak megosztó a nézők véleménye, a Disney azonnal helyesbít.

Talán a rengeteg Pride-holmi ellenére nem lehet azt mondani, hogy a Disney népszerűsíti az LMBTQ+ vonalat, inkább fordítva. A nyugati országokban egyre népszerűsödő meleglobbi a hype-vonat, amire a Disney felült.

Ez azt is megmagyarázza, hogy korábban miért volt cenzúra, és most miért úszik szivárványban a cég. Nem mellesleg taktikus döntés volt a Disney részéről a hirtelen váltás, hiszen a Pride-holmik forgalmazása nagy visszhangot keltett a Redditen is.

Borítókép: Disney szerkesztett

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
emesealma
2022. június 13. 17:19
A gyilkosok a dizninek szólt. A gratuláció annak, aki egy gyerekpizsamára egy rohadt nagy fekete pókot rak. Függetlenül a Pókembertől. Direkt figyeltem, alig volt kisgyerek, aki ne megrémülve tekintett volna e becses ruhadarabra a boltban. De nyilván ők is kétbitesek.
MilkUp
2022. június 13. 17:18
ISTENEM CSAK EZT NE de ha a 12 eves Zsóti gyerek leszbikus orgiat nez a pornhubon az meg olyan hazafias cselekedet h menten eldurrantok tik is :D:D:D:D
Szilágyi Miklós
2022. június 13. 17:18
Minden stream platformon van LMBT, pontosabban hagyományos család elleni propaganda. HBO, Netflix, Amazon, Disney... Soroljam a konkrét példákat a filmjeikben??
Esvány
2022. június 13. 17:17
Ha az RT.com-ot be lehet tiltani, ezt egyeneseb be KELL! Mindennek van határa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!