A jövő hűtőszekrényei a CES-en

2016. január 08. 06:56

Úgy tűnik az okos otthonok megteremtéséhez az okos háztartási eszközökön keresztül vezet a legegyszerűbb út.

2016. január 08. 06:56

Nemcsak az LG, de a Samsung is az okos otthonokban látja a jövőt. A Dolgok Internete ma már buzzword, mindenki használja és érteni véli, hogy ha szenzort teszünk valamibe, akkor „okos” lesz, mert kommunikálhat más okos tárgyakkal vagy az interneten keresztül a gazdájával. A legnagyobb probléma eddig az volt, hogy nem voltak ilyen okos berendezések, vagy ha utólag okosítottuk fel őket egy szenzorral egészen érdekes következményei lettek a felturbózásnak. Erre gondolhatott a Samsung és az LG is, amikor előrukkoltak az okoshűtő ötletével, hiszen nemcsak Amerikában, de a legtöbb lakásban is ez áll a család középpontjában, ezen a felületen kommunikálnak, ebből étkeznek stb. Ha ezt felokosítjuk, akkor pedig már jön a többi a TV, a mosógép, a klíma, a fűtés… Szép ötlet, csak jelenleg nem kompatibilis a legtöbb magyar háztartással még, de majd talán a jövőben, amikor mindenki egyformán részesül a bőség kosarából. De érthető a törekvés hogyan nyomjuk le az emberek torkán ezt a Dolgok Internetének cuccát, ha minden nagy cég erről mekegett végig a CES 2016-on. Kötelező, mert ha lesz közös szabvány sokat fognak érte fizetni majd. Nem a jövő tervezéséről van itt szó, csak a piac szabályozásáról, ha beállsz a sorba, akkor te is kapsz egy kicsit a tortából és a részvényeid is többet fognak majd érni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!