A biohekkerek nem nyugszanak

2015. november 26. 12:44

A Chaotic Moon egy újabb csapással próbálja bebizonyítani a biohekkereknek van létjogosultsága a Földön, a Tech Tats-el fapados kiborggá akarnak varázsolni minket.

2015. november 26. 12:44
Clinton Nguyen

Az ideiglenes kiber-tetoválás nem más, mint egy mikrochip (ATiny85), ez gondoskodik az adatátvitelről, maga az elektronika pedig begyűjti a testünk fizikai adatait (egy spéci elektroinduktív tintát használnak a tetkó elkészítésekor), amit egy mobil alkalmazás dolgoz fel, attól függően mire akarjuk használni. Persze a cucc egy LED-el jelzi, hogy különleges személlyel, egy élő kiborggal állunk szemben, de szerencsére csak akkor, amikor éppen adatot továbbít. Érdekes a Deus Ex sorozatban ilyen implanttal nem találkoztunk, de még csak 2015-öt írunk, tehát elfogadható ez az egyszerű és „talpas” megoldás.

A gyakorlati cél nem más, mint az eddigi mobilos fitness trackerek kiváltása illetve a tetoválás újraértelmezése a Chaotic Moon biohekker korifeusai szerint. Nyilván a hétköznapi öltönyösök világában is népszerű lesz majd a kötelező egészségkultusz miatt, illetve előbb vagy utóbb majd egy magyar fitnessceleb is fel fogja fedezni és terjed majd, mint a vírus a magyar ugaron is. A Tech Tats amúgy például remekül működhetne ideiglenes volta miatt a fekete ruhás nővéres magyar egészségügyben, spórolnának vele és könnyebben lehetne a reggeli viziteket is megejteni a ma még megmaradt orvosoknak is, hiszen a betegek online tolják be a kórház rendszerébe az adataikat önmagukról. Ha elhagyták az intézetet, csak deaktiválni kellene a tetkókat. A Chaotic Moon azért ennyire nem emberbarát, ők az Apple Pay mobil fizetési rendszerével szeretnék összekötni a cuccost, így a titkos tetoválással tudna fizetni a fapados biohekker kiborg, aki magán hordja a Tech Tats-et. Az almás cég még nem válaszolt, a megoldást is finomítani kell, még csak prototípusok léteznek belőle. Egyelőre még egy CBA-ban is ez a fajta RFID azonosítás kellemetlen következményekkel járna, csontozott csirkemellnek azonosítaná a pénztáros leolvasója illetve becsipogna a Tesco tolvajfogó kapuinál is, ami végre munkára fogná az unatkozó biztonsági őröket. Elég nehéz elképzelni, hogy ezt a kibertetoválásos dumát felfogná egy átlagos bőrfejű biztonsági egyed vagy üzletvezető magyarhonban még. Jönne a rabosítás és az előzetes. A biohekkerizmus még nem kifizetődő hazánkban vélelmezhetjük bátran.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!