Kéne 375 ezer dollár erre a magyar fejlesztésű sci-fi játékra

2015. szeptember 30. 10:05

375 ezer dollárt próbál összegyűjteni a magyar Prior Games a Verona című, Shakespeare Rómeó és Júliájából és Joss Wheadon Firefly című sorozatából ötleteket merítő videójátékra. A történet egész izgalmasnak tűnik, a képek és videók pedig elég jól néznek ki.

2015. szeptember 30. 10:05

A Föld belezuhan a napba, a gazdagok elhúztak az űrbéli kolóniákra, zsoldosok pedig azon munkálkodnak, hogy kimenekítsék a Földről azt, ami még értékes lehet. Ez az alapfelvetése a Verona című, Shakespeare Rómeó és Júliájából és Joss Whedon Firefly című sorozata által inspirált magyar fejlesztésű videójátéknak, amelyről a Dice & Sorcery mikroblogon olvastunk

A Prior Games Kickstarteren kezdett kampányba, harminc nap alatt 375 ezer dollárt szeretnének összeszedni a projektre, ami elég merész célnak tűnik – eddig nagyjából 900 dollár jött össze. PC-re jönne ki a szerializált játék, amelynek első évadja öt 45-60 perces epizódokból állna: a 100 százalékos teljesítés mintegy 10-15 órát venne igénybe. 

Verona
Verona

A történet főhőse egyrészről a rendezett evakuálásért felelős rendfenntartó erő (Chevronok) egyik tisztjének lánya (Júlia), másfelől pedig egy kincsvadász extractor (Rómeó). Az már rajtunk fog múlni, hogy az eredeti drámához hasonlóan fog-e alakulni történetük, vagy esetleg másképp.

Nehéz ennyiből megítélni, hogy maga a játék mennyire lenne izgalmas, vagy pontosan milyen stílust képviselne. Ami biztos: izgalmasnak tűnik a Verona világa, a képek, illetve a videók alapján pedig jól is néz ki:

Verona
Verona

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pintér Bence
2017. november 08. 19:40
Tessék nyugodtan böngészni: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_most_expensive_video_games_to_develop
KannibálTatárÚr
2015. október 05. 10:43
Ha egy játékhoz 350 ezer dollár lell, az nem játék, hanem pénzkidobás.
KannibálTatárÚr
2015. szeptember 30. 12:25
Akkor az nem játék.
dávid
2015. szeptember 30. 12:20
Fejlesztôk, grafikusok, miegyéb bére, iroda, eszköz stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!